Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Τρομοκρατία απέναντι στο δίκαιο αγώνα

Στον εκφοβισμό και στην τρομοκράτηση του δίκαιου αγώνα που δίνουν 30 περίπου εργαζόμενοι στα «Βιομηχανικά Σφαγεία Αγρινίου» για το δικαίωμα στη δουλειά και την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων, κατέφυγε με τις πλάτες της δικαιοσύνης η νέα εργοδοσία. Οι εργαζόμενοι, που είναι χωρίς δουλειά από τις αρχές του έτους, μετά την πώληση των σφαγείων από την «πράσινη» διοίκηση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου στην εταιρεία «Α. Υφαντής», προχώρησαν σε κατάληψη των σφαγείων από την περασμένη Πέμπτη, διεκδικώντας - αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσυγχρονισμού του σφαγείου - να προσληφθεί όλο το προσωπικό και να εφαρμοστούν οι υφιστάμενες συλλογικές συμβάσεις.

Η κινητοποίηση γίνεται με τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, ενάντια στις αξιώσεις της εργοδοσίας για υπογραφή ατομικών συμβάσεων και δίνει απάντηση στο εκβιαστικό δίλημμα «δουλειά με το κομμάτι ή ανεργία». Σε μια προσπάθεια να ποινικοποιήσει τον αγώνα των εργαζομένων, η εργοδοσία προχώρησε σε μηνύσεις, τις οποίες έσπευσε να υιοθετήσει με περίσσια σπουδή ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Iωάννης Παΐσιος, δίνοντας εντολή για συλλήψεις από την αστυνομία.

Δυνάμεις της αστυνομίας κατέφθασαν χτες το απόγευμα στο χώρο του σφαγείου για να ολοκληρώσουν την επιχείρηση ποινικοποίησης και τρομοκράτησης του αγώνα των εργαζομένων με τη συνδρομή της δικαιοσύνης. Τελικά, κάτω από την αποφασιστική αντίδραση των εργαζομένων, στο πλευρό των οποίων βρέθηκε το ΠΑΜΕ και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, η αστυνομία υποχώρησε και δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ