Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα η συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα

Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Στους δρόμους βγαίνουν ξανά σήμερα οι συνταξιούχοι της Αθήνας
Στους δρόμους βγαίνουν ξανά σήμερα οι συνταξιούχοι της Αθήνας
Με τη συγκέντρωση των συνταξιούχων σήμερα στις 10 το πρωί στην Αθήνα ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που διοργάνωσε το συνταξιουχικό κίνημα τις προηγούμενες μέρες σε όλη την χώρα. Το αγωνιστικό ραντεβού των συνταξιούχων έχει οριστεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να δώσουν το αγωνιστικό τους «παρών» στην κινητοποίηση, απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και ΝΑΤ.

Οι συνταξιούχοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Κατώτερη σύνταξη για όλα τα τα Ταμεία 1.120 ευρώ και 80% του τελευταίου εν ενεργεία μισθού για τις ΔΕΚΟ, Ειδικά Ταμεία, ΝΑΤ, Δημόσιο και ΟΤΑ. Πάταξη της ακρίβειας, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Αφορολόγητο ποσό 16.000 ευρώ. Βελτίωση της περίθαλψης από τα Ταμεία, και το Δημόσιο. Να παρέχεται δωρεάν, όπως και τα φάρμακα. Να καταργηθεί ο αντιασφαλιστικός νόμος 3655/08 καθώς και οι άλλοι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να προστατευθούν τα αποθεματικά των Ταμείων και να αποδώσουν το κράτος και η εργοδοσία όλα τα κλεμμένα από το 1950 κλπ.

Χτες, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν το πρωί στο κέντρο των Σερρών οι συνταξιούχοι της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καταγγέλλοντας τις πολιτικές που χρόνια τώρα τους έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Κεντρική ομιλήτρια εκ μέρους της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ ήταν η Σοφία Φραγκή. Στη συγκέντρωση πέρα από τα γενικότερα προβλήματα των συνταξιούχων καταγγέλθηκε ότι στο ΙΚΑ Σερρών η κατάσταση είναι απαράδεκτη με τις μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς, με αποτέλεσμα καθημερινά να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς συνταξιούχοι που το επισκέπτονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ