Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Για τρίτη εβδομάδα στον αγώνα

Με «λοκ άουτ» απειλεί η εργοδοσία τους εργάτες, που σήμερα συνεχίζουν με στάσεις εργασίας

Οι εργαζόμενοι στην πύλη του εργοστασίου κατά τη χτεσινή στάση εργασίας
Οι εργαζόμενοι στην πύλη του εργοστασίου κατά τη χτεσινή στάση εργασίας
Δυναμικά και αποφασιστικά οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ελαιουργοσαπουνοποίας «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» συνεχίζουν για τρίτη βδομάδα τον αγώνα τους ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας, η οποία, με πρόσχημα την κρίση, επιδιώκει να μειώσει τις θέσεις εργασίας με τη μέθοδο της «εθελούσιας εξόδου» και απολύσεις και να χτυπήσει εργασιακά τους δικαιώματα και κατακτήσεις.

Οι εργαζόμενοι, ενωμένοι και δίνοντας δύναμη στο κλαδικό τους ταξικό σωματείο, την Πανελλαδική Ενωση Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιίων, συνέχισαν και χτες τις τρίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια και το πρωί απέκλεισαν συμβολικά την πύλη του εργοστασίου. Απαιτούν όχι μόνο την ανάκληση της απόφασης για τη μείωση των θέσεων εργασίας, αλλά, βγαίνοντας στην αντεπίθεση, διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να ικανοποιεί τις ανάγκες τους.

Οι τρίωρες στάσεις εργασίας θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ το πρωί θα γίνει και γενική συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν την ένταση του αγώνα τους. Με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι δίνουν την κατάλληλη απάντηση και στο κατάπτυστο έγγραφο που εξέδωσε χτες η διοίκηση του εργοστασίου, η οποία προσπαθώντας να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας και να ανακόψει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αφού σημειώνει για τις ζημιές που δήθεν προκαλούνται στην επιχείρηση από τις στάσεις εργασίας, αναφέρει: «Για το λόγο αυτό σας δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε τις υπηρεσίες και εκείνων που θέλουν να εργασθούν στο χρόνο εκτός στάσεων σε όλα τα τμήματα τα οποία επηρεάζονται από τις κυλιόμενες στάσεις εργασίας και δε θα καταβάλλεται το ημερομίσθιο για όλη τη διάρκεια της βάρδιας»!

Και ενώ η ανακοίνωση αυτή βγάζει μάτι ότι πρόκειται για καλυμμένο «λοκ άουτ», η εργοδοσία συνεχίζει: «Η άρνησή μας αυτή είναι νόμιμη και δεν συνιστά ανταπεργία (λοκ άουτ)»! Καταλήγει συνεχίζοντας εκβιαστικά την πρόκληση: «Σας καλούμε να σκεφτείτε πού οδηγούν αυτές οι παράνομες και καταχρηστικές ενέργειές σας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ