Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΤΕ
Παράνομη κρίθηκε η 48ωρη απεργία

Παράνομη χαρακτήρισε, χτες, το δικαστήριο την 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα, αποδεχόμενο την προσφυγή της εργοδοσίας. Στην απόφαση του δικαστηρίου υποτάχθηκε η πλειοψηφία του Σωματείου - ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ), ΔΑΚΕ και «Συσπείρωση» (ΣΥΝ)- ματαιώνοντας τη σημερινή δεύτερη μέρα της απεργιακής κινητοποίησης.

Η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση των ταξικών δυνάμεων, της ΕΣΑΚ, για ανυπακοή και συνέχιση από σήμερα με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις με την κάλυψη της ΟΤΟΕ και της ΓΣΕΕ. Και αποφάσισε - ΔΗΣΥΕ και «Συσπείρωση» - την κήρυξη νέας 48ωρης για τη Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη. Η ΔΑΚΕ δε διαφώνησε με την ουσία της απόφασης αλλά ήθελε να μεταθέσει ακόμα πιο μακριά το χρόνο πραγματοποίησης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η απεργία των εργαζομένων έγινε λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ταμείο Υγείας, τα οποία οφείλονται κυρίως στην διαρκή αύξηση των νοσηλίων και των φαρμάκων. Η «λύση» που προβάλλει η πλειοψηφία του Σωματείου είναι η αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και της εργοδοσίας. Αίτημα απόλυτα ενσωματωμένο στη λογική του εφικτού και της συναίνεσης, που δε θίγει τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές που γεννούν το πρόβλημα.

Στην αντίπερα όχθη, οι ταξικές δυνάμεις, η ΕΣΑΚ, καταδικάζει τη στάση της πλειοψηφίας και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, καμιά επιχειρηματική δράση. Να πληρώσει ο εργοδότης και όχι οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ