Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Απολύθηκε λόγω συμμετοχής στην απεργία

Καταγγελία της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Την απόλυση εργαζόμενου, που τόλμησε να υπερασπίσει τα εργασιακά του δικαιώματα και να συμμετέχει στην πανεργατική απεργία στις 2 Απρίλη, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ. Ο Ανέστης Τσακαλάκης δούλευε στο bar - restaurant «Μαϊάμι», στην παραλία της Κατερίνης. Απήργησε στις 2 του Απρίλη και την επόμενη μέρα η εργοδοσία τον απέλυσε, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι λόγος της απόλυσης ήταν η συμμετοχή στην απεργία. Προχθές με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ έγινε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας και ορίστηκε τριμερής συνάντηση για την επόμενη Τετάρτη 15 Απρίλη.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί την επαναπρόσληψη του απολυμένου εργαζόμενου και την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης. Παράλληλα, καλεί το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, το Σωματείο Επισιτισμού, όλα τα σωματεία του Νομού να καταγγείλουν το γεγονός και να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον συνάδελφό τους.

«Η απόλυση αυτή εντάσσεται σε μια αλυσίδα απολύσεων σε διάφορες επιχειρήσεις στην Πιερία. Φαινόμενο, που, με πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση, θα μεγαλώνει», σημειώνει, στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ. Καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν σ' αυτήν την επίθεση, περνώντας στην αντεπίθεση, οργανώνοντας τον αγώνα τους μέσα από τα ταξικά σωματεία, ενάντια στην πλουτοκρατία, στο δικομματισμό, στην ΕΕ, στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, στις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Αγωνιστικά να διεκδικήσουν σταθερή και μόνιμη δουλειά, κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, σταμάτημα των απολύσεων, ουσιαστικές αυξήσεις με κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ