Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Ταξική η απόφαση για τα «Τζάμπο»

Ανακοίνωση καταγγελία για την καταδίκη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της προέδρου του

Την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, με την οποία έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση της μεγαλοεπιχείρησης «Τζάμπο» κατά συνδικαλιστικών φορέων και των εκπροσώπων τους καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τους αυτοαπασχολούμενους, να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στις αντιλαϊκές αποφάσεις της κυβέρνησης, της ΕΕ και της «δικαιοσύνης» τους, μέχρι την τελική νίκη, με την επικράτηση του δικαίου των πολλών παραγωγών του πλούτου.

Οπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή κινείται στο πνεύμα της εγκυκλίου - εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά προς τους υφισταμένους του, η οποία χαρακτήριζε «τελεσθέντα εγκλήματα» τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Η απόφαση του Πρωτοδικείου προστίθεται σε σωρεία δικαστικών αποφάσεων, πρακτικών και μέτρων (πολιτική επιστράτευση ναυτεργατών, 9 στις 10 απεργίες παράνομες στα δικαστήρια, συμβασιούχοι, εγκύκλιος Σανιδά για χρήση καμερών στις διαδηλώσεις, πρόσφατα νέα μέτρα καταστολής). Προστίθεται ακόμα «στην πρόσφατη αντεργατική απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για τη συνταξιοδότηση των γυναικών στο Δημόσιο, ενός Δικαστηρίου που υποστηρίζεται και χαίρει της εκτίμησης όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου».

Η «Συσπείρωση» υπογραμμίζει πως αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο ρόλος της δικαιοσύνης, εθνικής και ευρωενωσιακής, είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, της μεγαλοεργοδοσίας και των μονοπωλίων. «Δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η πλουτοκρατία και το κράτος της επιδιώκουν να μεταφέρουν τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Σε μια περίοδο, που το εργατικό - λαϊκό κίνημα κάνει τη δική του αντεπίθεση για ανασύνταξη και ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ