Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Απαντάμε επιθετικά την 1η του Μάη

Σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τις εξαγγελίες της υπουργού Απασχόλησης για την ανεργία, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Οι κυβερνητικοί αντεργατικοί σχεδιασμοί, εν μέσω της εξελισσόμενης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, επιβεβαιώθηκαν και στη χτεσινή διυπουργική επιτροπή. Η καλπάζουσα ανεργία γίνεται στα κυβερνητικά σχέδια νέα ευκαιρία για νέες χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις προς τους μεγαλοεργοδότες, που με τη σειρά τους αποκτούν έτσι νέα κίνητρα για να απολύουν εργαζόμενους με σταθερή εργασία και να παρέχουν εκ περιτροπής φθηνή, ευέλικτη, πρόσκαιρη εργασία, ανακυκλώνοντας την ανεργία για όλους.

Οι εργαζόμενοι με τους ταξικούς αγώνες τους και με τη μαζική τους συμμετοχή, μέσα και από τις απεργιακές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, θα πρέπει να απαιτήσουν μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους και επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όλους τους ανέργους και για όλο το διάστημα της ανεργίας τους. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να καταδικάσουν έμπρακτα την κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, αλλά και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που συναινούν και συμπράττουν στον εργασιακό μεσαίωνα της ευελιξίας στην εργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ