Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΔΟΜΥΛΚΟ ΑΕ»
Διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλιά

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι της «ΔΟΜΥΛΚΟ ΑΕ» στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στο Καλοχώρι, διεκδικώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τριών και τεσσάρων μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία και το δώρο του Πάσχα.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν από την Κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή του Μετρό να βρει τα χρήματα για την εξόφλησή τους και παράλληλα να διασφαλίσει τη συνέχιση της εργασίας για όλους, με δεδομένο ότι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι το επόμενο διάστημα, αφού η «ΔΟΜΥΛΚΟ ΑΕ», σύμφωνα πληροφορίες, έχει εκχωρήσει τα δικαιώματα της εργολαβίας στην Εθνική Τράπεζα λόγω χρεών.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησαν χτες εκπρόσωποι του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης με εκπροσώπους της Κοινοπραξίας που εκτελεί το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, ζήτησαν από την Κοινοπραξία να προσλάβει η ίδια τους εργαζόμενους για να συνεχίσουν να εργάζονται στο ίδιο έργο. Οι εργαζόμενοι, αν δεν πληρωθούν μέχρι σήμερα το βράδυ, τη Μεγάλη Πέμπτη, μέσα από Γενική Συνέλευση θα αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα με νέες κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ