Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΕ
Αποφάσισε την εγγραφή των συμβασιούχων

Απειλές για διαγραφή του συλλόγου εκτοξεύει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας ΥΠΕΧΩΔΕ

Την εγγραφή στο Σωματείο όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, με πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα χωρίς χρονικές προϋποθέσεις, αποφάσισε η γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Η απόφαση του Συλλόγου αναγνωρίζει το αυτονόητο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στη συνδικαλιστική δράση. Ταυτόχρονα, απαντά στις απειλές της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΕ ΥΠΕΧΩΔΕ) ότι θα διαγράψει το σωματείο από τη δύναμή της αν πάρει μια τέτοια απόφαση.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, πιστή στον αποκλεισμό των συμβασιούχων από τα σωματεία, συμβάλλει στην προώθηση των αντεργατικών πολιτικών για επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας, για ακόμα πιο φθηνά εργατικά χέρια χωρίς δικαιώματα, έρμαια των εργοδοτικών ορέξεων. Συγκεκριμένα, με έγγραφο προς το Σύλλογο η πλειοψηφία δήλωσε την έκπληξή της για την πρόθεσή του να εγγράψει συμβασιούχους στη δύναμή του και πιο κάτω διατύπωσε την απειλή: «Η τυχόν εγγραφή στο σύλλογό σας αυτών των εργαζομένων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, ακόμα και συνέχισης της συμμετοχής του συλλόγου σας στη δύναμη της ΠΟΣΕ ΥΠΕΧΩΔΕ)». Ανάλογη στάση κρατάνε και άλλες Ομοσπονδίες, όπου πλειοψηφεί ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, όπως η ΠΟΕ ΟΤΑ, που απειλεί να αποκλείσει από το επικείμενο συνέδριό της τα σωματεία που έχουν δώσει δικαίωμα εγγραφής και ψήφου σε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

Την πρακτική της πλειοψηφίας στην ΠΟΣΕ ΥΠΕΧΩΔΕ κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΥΠΕΧΩΔΕ, σημειώνοντας ότι αυτός ο «συνδικαλισμός» αποκλείει από τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να καταργήσουν στην πράξη το διαχωρισμό των εργαζομένων «αποφασίζοντας και επιβάλλοντας άμεσα την εγγραφή όλων των συναδέλφων στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ