Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Οργή για την καταδίκη των εργαζόμενων στα σφαγεία

Η κατάπτυστη απόφαση προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων

Την οργισμένη αντίδραση των ταξικών δυνάμεων προκαλεί η καταδίκη από το Αυτόφωρο των 23 εργαζομένων στα βιομηχανικά σφαγεία Αγρινίου, που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη δουλειά, αγωνίστηκαν για την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας και αντιπαλεύουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, τα εκβιαστικά διλήμματα της εταιρείας.

Με μια απόφαση στο πνεύμα και στο γράμμα της εντολής Σανιδάς, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αγρινίου καταδίκασε τους 23 εργαζόμενους σε φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή, με την κατασκευασμένη κατηγορία περί «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και «παράνομης βίας». Οι εργαζόμενοι συνελήφθησαν με ένα όργιο καταστολής και τρομοκρατίας την περασμένη Παρασκευή, ενώ περιφρουρούσαν την κινητοποίησή τους έξω από τα σφαγεία, που πρόσφατα πέρασαν σε χέρια ιδιώτη και ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός τους.

«Η εργοδοσία επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, έχοντας στο πλευρό της την κυβέρνηση της ΝΔ και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, αξιοποιώντας το διάταγμα Σανιδά» σημειώνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την κατάπτυστη δικαστική απόφαση και καλεί όλα τα συνδικάτα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στα βιομηχανικά σφαγεία Αγρινίου.

Ανάλογη καταγγελία εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των εργαζόμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ