Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009
Βήμα βήμα το κέρδισμα νέων δυνάμεων στο ΠΑΜΕ

Τα θετικά βήματα του προηγούμενου διαστήματος εντείνονται μπροστά στη νέα απεργία

Με νέες δυνάμεις διευρύνεται το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα

Motion Team

Με νέες δυνάμεις διευρύνεται το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα
Καινούρια και ενθαρρυντικά στοιχεία για τη συσπείρωση των εργαζόμενων στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καταγράφονται στις συσκέψεις που διοργανώνει αυτό το διάστημα το ΠΑΜΕ για την απεργία της Πρωτομαγιάς. Μια τέτοια σύσκεψη έγινε το περασμένο Σάββατο με πρωτοβουλία της Γραμματείας Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου του ΠΑΜΕ, όπου αποφασίστηκε να επιδιωχθεί το μεγαλύτερο δυνατό άνοιγμα μπροστά στην κορυφαία μάχη της 1ης Μάη.

Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στην εμπειρία από τη δράση της Γραμματείας, όπως οι πρόσφατες κινητοποιήσεις στην ΚΑΤΣΕΛΗΣ και στο Καζίνο της Πάρνηθας. Τα αποτελέσματα αυτής της δράσης καταγράφηκαν έμπρακτα στη σύσκεψη, αφού η Γραμματεία διευρύνθηκε με συνδικαλιστές από το σωματείο του ΚΑΤΣΕΛΗ και τις επιτροπές εργαζομένων που έχουν στηθεί στην περιοχή στον κλάδο του Μετάλλου και του Χαρτιού.

Το επόμενο διάστημα η δουλειά θα προσαρμοστεί καλύτερα στους νέους εργαζόμενους, τις γυναίκες και τους μετανάστες, με στόχο να βοηθηθεί η συγκρότηση σωματειακών Επιτροπών και Επιτροπών Αγώνα. Στο πλαίσιο της πολύμορφης δραστηριότητας, η Γραμματεία θα διοργανώσει πρωτομαγιάτικη εκδήλωση στις 30 Απρίλη στη πλατεία Μενιδίου με θέμα τους μετανάστες.

Εξόρμηση στη «Σκαγιάς»

Η προετοιμασία της απεργίας από τις ταξικές δυνάμεις γίνεται με αγωνιστικούς όρους, με στόχο να τσακιστεί και κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Σε μια τέτοια δραστηριότητα, συνδικαλιστές από τα κλαδικά σωματεία των χαρτεργατών, του φαρμάκου και των λιθογράφων, παρέδωσαν κατά τη διάρκεια εξόρμησης αποφασιστικό μήνυμα στην επιχείρηση «Σκαγιάς ΑΕ» ότι η προσπάθεια της εργοδοσίας να απομονώσει τους εργαζόμενους από το κλαδικό τους Σωματείο θα πέσει στο κενό.

Την περασμένη βδομάδα η εργοδοσία μπροστά στο φόβο της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες του Σωματείου, παρεμπόδισε το Σωματείο να μπει στο διάλειμμα στο χώρο για να μιλήσει με τους εργάτες, εκτοξεύοντας μάλιστα και απειλές. Χτες, μπροστά στην αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη που εκφράστηκε, η εργοδοσία έκανε πίσω. Το προεδρείο του Σωματείου των χαρτεργατών μπήκε στο εργοστάσιο και μοίρασε το κάλεσμα στην Πρωτομαγιάτικη απεργία, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

Οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ

Με την ίδια αποφασιστικότητα καλεί το ΠΑΜΕ τα συνδικάτα να δώσουν και τη μάχη της οικονομικής ενίσχυσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μπροστά στην Πρωτομαγιά. «Απαιτούνται και οικονομικά μέσα για να αντεπεξέλθουμε στις αυξημένες απαιτήσεις της ταξικής πάλης. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να θέσουν ως βασικό καθήκον την αποφασιστική ενίσχυση των οικονομικών του ΠΑΜΕ», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα το κάλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ