Παρασκευή 17 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενοχλήθηκαν;

Φαίνεται πως τους ενόχλησε το πρώτο θέμα του χτεσινού «Ριζοσπάστη», που αναδείκνυε τον αντικομμουνισμό στα σχολεία. Ο λόγος για τους Λυριτζή - Οικονόμου και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή που παρουσιάζουν στη ΝΕΤ, «Πρώτη Γραμμή».

Φαίνεται πως τους ενόχλησε ότι ο «Ρ» αποκαλύπτει πως το σχολείο, ως μέρος του εποικοδομήματος, χειραγωγεί τα παιδιά και τους εφήβους, δημιουργώντας υποταγμένες συνειδήσεις και τους εθίζει σε σκοταδιστικές αντιλήψεις εξίσωσης του φασισμού και του ναζισμού με τον κομμουνισμό. Πως το σχολείο - άσχετα πώς θέλουν να το παρουσιάζουν - δεν είναι ούτε ουδέτερο, ούτε ...αταξικό.

Μπορεί, βέβαια, να τους ενόχλησε και το γεγονός ότι το ΚΚΕ έχει σταθερό μέτωπο απέναντι στις ολοένα εντεινόμενες αντικομμουνιστικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών, ότι δεν κάνει βήμα πίσω απ' την υπεράσπιση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε και πως μπορεί, πλέον, να προχωρά σε εκτιμήσεις και συμπεράσματα για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση.

Θα μπορούσε, βέβαια, να τους ενοχλεί και το γεγονός ότι ο «Ρ» και το ΚΚΕ, στην 90χρονη κοινή πορεία τους, δεν έχουν ούτε μια φορά υποχωρήσει απ' την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, ότι αταλάντευτα συνεχίζει στον ίδιο δρόμο για μια κοινωνία δίχως εκμετάλλευση.

Ισως, όμως, και να τους ενοχλούν όλα αυτά μαζί. Εκτός και αν οι ίδιοι είναι της άποψης ότι η διδασκαλία του σκοταδισμού, η διαστρέβλωση της ιστορίας και το ψέμα είναι συνώνυμα της δημοκρατίας τους... Δημοσιογράφοι να σου πετύχουν... Της αλήθειας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ