Παρασκευή 17 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να τιμωρηθούν για το χρόνο εργασίας

Γρηγοριάδης Κώστας

Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία έχει αναλάβει να βρει «συμβιβαστική λύση» στο ζήτημα της οδηγίας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας. Οπως πάμπολλες φορές έχουμε σημειώσει και από αυτήν εδώ τη στήλη, στόχος της Επιτροπής είναι να βρει την κατάλληλη φόρμουλα και τις διατυπώσεις, ώστε όλες οι αντεργατικές προβλέψεις της οδηγίας να περάσουν στο ακέραιο, χωρίς να δημιουργηθούν αντιδράσεις και αντιστάσεις από τους εργαζόμενους στα κράτη - μέλη.

Κι ενώ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν μετά την υπερψήφιση της Εκθεσης Σέρκας να μιλήσουν για επιτυχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρίως σε ό,τι αφορά στη «ρήτρα αυτοεξαίρεσης» (opt out), τώρα φαίνεται πως προσπαθούν να μαζέψουν την κατάσταση, βλέποντας πως είναι αδύνατο να κοροϊδεύουν τους πολλούς για μεγάλο χρονικό διάστημα και να καλλιεργούν αυταπάτες περί δήθεν φιλεργατικού ευρωκοινοβουλίου, που μπορεί να βάλει εμπόδια στην πολιτική που καθορίζει η Κομισιόν. Σ' αυτό το κλίμα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, που συμμετέχει στην Επιτροπή Διαβούλευσης, ενημερώνει με χτεσινό δελτίο Τύπου ότι υπάρχει «κίνδυνος να αλλάξει στάση το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την τροποποίηση της Οδηγίας για το χρόνο εργασίας», καθώς ο Ισπανός ευρωβουλευτής A. Cercas ετοιμάζεται στις τριμερείς συνομιλίες να καταθέσει πρόταση που θα προβλέπει τη διατήρηση της ρήτρας opt out για διάστημα μεγαλύτερο ακόμα και από τα πέντε χρόνια.

Είναι δεδομένο ότι «λάου - λάου» οι διαβουλεύσεις θα καταλήξουν σε μια ανούσια παραλλαγή της πρότασης για επ' αόριστον διατήρηση της ρήτρας, όπως από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που ψήφισαν την έκθεση Σέρκας και έτρεξαν να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους. Να την πάρουν σοβαρά υπόψη τους κι αυτή τη νέα επιβεβαίωση της πολιτικής του ΚΚΕ οι εργαζόμενοι, καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα θα βρεθούν μπροστά στην ευρωκάλπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ