Παρασκευή 17 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απολύει συμβασιούχους, μεταξύ τους και μια έγκυο

Καταγγελία της ΔΑΣ στο Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο

Με τρομοκρατικές απολύσεις απάντησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στους εργαζόμενους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι διεκδίκησαν με επίσχεση εργασίας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει τους τελευταίους 8 μήνες. Ο δήμος απέλυσε 5 εργαζόμενους του ΚΔΑΠ, ανάμεσά τους και μια γυναίκα που βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως δεν ανέχεται οι εργαζόμενοι να σηκώνουν κεφάλι.

Οι 5 απολυμένοι του ΚΔΑΠ δουλεύουν στην πλειοψηφία τους από το 2005 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ανανεώνονται. Με τις απολύσεις ο δήμος έστειλε μήνυμα και στους εργαζόμενους των άλλων επιχειρήσεων που είναι απλήρωτοι εδώ και περίπου 4 μήνες (π.χ. της ΔΕΑΔ). Την ίδια ώρα, αποποιείται τις ευθύνες της για την καθυστέρηση των πληρωμών και καλεί τους εργαζόμενους να ...κάνουν υπομονή μέχρι να εισπράξει τη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση.

Η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη διοίκηση του δήμου για την αντεργατική της πολιτική. Σημειώνει πως τα διάφορα προγράμματα, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η επέκταση των δημοτικών επιχειρήσεων, η υποχρηματοδότησή τους οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των ΟΤΑ, στο χαράτσωμα των δημοτών και στην εξαθλίωση των εργαζομένων.

Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων, άμεση πληρωμή όλων των μισθών των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις, να διεκδικήσουν πλήρη σταθερή εργασία για όλους, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη των εργαζομένων των δημοτικών επιχειρήσεων στους δήμους και ταυτόχρονη κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων, αποκλειστικά δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των ΟΤΑ, να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ