Σάββατο 25 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γιατί προτρέχει ο ΕΔΟΕΑΠ;

«Ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής» - όπως το ονομάζει - για τα άτομα ηλικίας 35-55 χρονών ανακοίνωσε ο ΕΔΟΕΑΠ - το ταμείο των εργαζομένων στον Τύπο - το οποίο θα εφαρμόσει στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ).

Το πρόγραμμα μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει την αρχική αξιολόγηση της υγείας κάθε ασφαλισμένου που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, με τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου υγείας και τη διενέργεια ενός αρχικού εργαστηριακού και κλινικού ελέγχου, τη διαμόρφωση μιας έκθεσης υγείας για κάθε ασφαλισμένο, όπου θα περιλαμβάνεται η αξιολόγηση της υγείας του, τη δημιουργία ενός Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας, την αποστολή 3μηνιαίου ενημερωτικού εντύπου με θέματα υγείας, πρόληψης και αυτοφροντίδας.

Εν πρώτοις ακόμα και ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένο - όπως βαρύγδουπα χαρακτηρίζεται - όταν εφαρμόζεται μόνο στη Θεσσαλονίκη. Το δεύτερο και σπουδαιότερο: Η πρόληψη και στους εργαζομένους στον Τύπο, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από μια γενικότερη ανάλογη δραστηριότητα μέσα στο γενικό πληθυσμό, που ποτέ δεν υπήρξε στην Ελλάδα και ούτε φαίνεται να οργανώνεται μέσα από δημόσιες δομές. Αντίθετα με όσα έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση, ετοιμάζεται η εκχώρησή της σε διάφορους φορείς που μόνο υποκατάστατα της πρόληψης προσφέρουν.

Μήπως προτρέχει ο ΕΔΟΕΑΠ; Και ιδιαίτερα με την καθιέρωση του ηλεκτρονικού φακέλου μήπως προσφέρει τα πρότυπα για την κυβέρνηση, που ετοιμάζει πιστωτικά όρια σε αυτού του είδους τα μέσα - όπως η ηλεκτρονική κάρτα - περιορισμού των δαπανών;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ