Σάββατο 25 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ταξική η «Δικαιοσύνη»

«

Σκίζουν τα ιμάτιά τους» οι διάφοροι αστοί δημοσιολόγοι και τα αστικά κόμματα αλλά και δυνάμεις που επιχειρούν να παίξουν στο παιχνίδι της διαχείρισης του συστήματος, σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και τη στάση της Δικαιοσύνης. Ειδικότερα στο ζενίθ αυτής της προπαγάνδας βρίσκεται η προκλητική παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, ώστε να μη σταλεί η συμπληρωματική δικογραφία αυτής της υπόθεσης στη Βουλή (αφορά τις πολιτικές ευθύνες για τις τεράστιες ιερές μπίζνες που κάναν οι μοναχοί με το αστικό κράτος). Αυτή η υπόθεση γίνεται αφορμή για δικομματικό καυγά που έχει έκφραση και στους χώρους της Δικαιοσύνης, καθώς είναι ξεκάθαρες οι σχέσεις της με το αστικό πολιτικό σύστημα. Είναι οργανικό μέρος του αστικού εποικοδομήματος. Σε αυτή τη διαδικασία περί διακριτότητας των εξουσιών και «θεσμών της δημοκρατίας» μπαίνουν και οι οπορτουνιστικές δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρούν ότι βρήκαν «πεδίον δόξης λαμπρό» να αναδείξουν τον ...εποικοδομητικό τους ρόλο στο σύστημα.

Μέσα από αυτήν τη σκανδαλολογία (που έχει εμπλουτιστεί και με άλλες υποθέσεις, μίζες «Ζήμενς» και Παυλίδη για τις ακτοπλοϊκές γραμμές κλπ) προσπαθούν οι δυνάμεις του δικομματισμού από τη μία να αποπροσανατολίσουν το λαό για την καπιταλιστική κρίση και από την άλλη να κρύψουν το μεγάλο σκάνδαλο που είναι η πολιτική υπέρ του κεφαλαίου που εφαρμόζει το κράτος των αστών, και οι μίζες και τα βολέματα είναι συστατικό του στοιχείο. Επίσης όλη αυτή η συζήτηση περί Δικαιοσύνης κρύβει ότι η Δικαιοσύνη είναι άκρως ταξική και το έχει αποδείξει πολλές φορές και όχι μόνο στα σκάνδαλα.

Ετσι, δεν εκπλήσσει και η στάση Σανιδά. Αλλωστε ο συγκεκριμένος ανώτατος δικαστικός δεν είναι καθόλου τυχαίος. Είναι αυτός που έχει χαρακτηρίσει τον ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό αγώνα «τελεσθέν έγκλημα», δημιουργώντας φάμπρικα διώξεων κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που βρέθηκαν στις πύλες της πολυεθνικής εταιρείας «Τζάμπο» υπερασπιζόμενοι απολυμένο εργαζόμενο. Ο δικαστικός αυτός έχει πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση της αγωνιστικής διεκδίκησης των εργαζομένων και της ταξικής πάλης. Εχει ταχθεί υπέρ της εργοδοσίας. Για την τάξη του δουλεύει και από αυτή την άποψη κάνει καλά τη δουλειά που του έχει ανατεθεί. Δεν είναι τυχαίο που όλος ο κουρνιαχτός περί παρέμβασης Σανιδά, που έχει σηκωθεί, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που ανήκουν στους κεφαλαιοκράτες και τους ομίλους τους, περιορίζεται μόνο στα σκάνδαλα. Για την παρέμβασή του στα «Τζάμπο»... άκρα του τάφου σιωπή!

Αυτά τα Μέσα μαζικής χειραγώγησης δεν βρήκαν ούτε ένα λεπτό τηλεοπτικού χρόνου, ούτε μια αράδα σε εφημερίδες για να μιλήσουν για την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και του Σανιδά κατά των εργαζόμενων και υπέρ της πολυεθνικής «Τζάμπο». Δε βρήκαν χώρο για τη μάχη που έδωσαν και δίνουν καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις στους χώρους δουλειάς ενάντια στις απολύσεις όπως και στη συγκεκριμένη πολυεθνική. Το κεφάλαιο δεν το βολεύει να προβάλλονται οι αγώνες των εργαζομένων που όταν μπολιάζονται με το ταξικό κίνημα, με τη δράση των κομμουνιστών έχουν αποτέλεσμα (παράδειγμα η πρόσφατη Σύμβαση Εργασίας του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο Δήμο της Νίκαιας). Την ίδια στάση κρατάει και η ταξική Δικαιοσύνη ενάντια στους εργάτες. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει και είναι στην αντίπερα όχθη, στο δρόμο της ταξικής πάλης που «χαλάει τη σούπα» των αστών.


Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με δυο μέτρα και σταθμά η ταξική Δικαιοσύνη (2010-09-10 00:00:00.0)
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη (2010-07-28 00:00:00.0)
Δεν ξαφνιάζει η νέα παρέμβαση Σανιδά (2009-04-24 00:00:00.0)
Νέοι κρίκοι στην αλυσίδα της ποινικοποίησης (2009-03-15 00:00:00.0)
Κάλυψη στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων (2009-03-05 00:00:00.0)
ΤΕΛΕΣΘΕΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ και για την κυβέρνηση που καλύπτει τον εισαγγελέα (2009-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ