Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ - ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ
Απεργιακός συντονισμός στις 14 του Μάη

Κοινή συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος

Από παλιότερη κινητοποίηση των ηλεκτροτεχνιτών της Αθήνας
Από παλιότερη κινητοποίηση των ηλεκτροτεχνιτών της Αθήνας
Οι ηλεκτροτεχνίτες της Αθήνας συντονίζουν τα απεργιακά τους βήματα με τους συναδέλφους τους οικοδόμους, αποφασίζοντας απεργία στις 14 του Μάη και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Την ίδια μέρα, οι οικοδόμοι όλης της χώρας νεκρώνουν γιαπιά και εργοστάσια, διεκδικώντας ικανοποιητικές αυξήσεις στα μεροκάματα, ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την οικονομική κρίση των μεγαλοκατασκευαστών, συνολικά του κεφαλαίου.

Την απόφαση για την απεργία στους Ηλεκτροτεχνίτες πήρε το ταξικό κλαδικό Συνδικάτο, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής. Οπως σημειώνει στο κάλεσμά του προς τους εργαζόμενους, μπροστά στις εντεινόμενες απολύσεις, την εντατικοποίηση της εργασίας, το χτύπημα της Συλλογικής Σύμβασης, τη μεθόδευση να εξαιρεθεί ο κλάδος από τα ΒΑΕ, ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενάντια στα κόμματα που είναι εκφραστές του κεφαλαίου.

Στη Θεσσαλονίκη, με περιοδείες, συσκέψεις και εξορμήσεις στα μεγάλα εργοτάξια και τα γιαπιά, τα στελέχη του Συνδικάτου Οικοδόμων δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης στις 10 π.μ. έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους. Χτες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννης Πάσουλας περιόδευσε σε εργοτάξια στα Γρεβενά και την Κοζάνη (γέφυρες κοντά στο φράγμα του Ιλαρίωνα, στον οικισμό του Κλείτους, και στο νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης). Το απόγευμα μίλησε σε σύσκεψη οικοδόμων για την προετοιμασία της απεργίας, στην Κοζάνη. Στη Χαλκίδα, τέλος, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγ. Βαρβάρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ