Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
Τσέπωσε τα χρήματα και αρχίζει να απολύει

Κόλαφος για τους εργατοπατέρες η χτεσινή ανακοίνωση για την απόλυση 91 εργαζομένων στο εργοστάσιο Γ? της Νάουσας

Στις χιλιάδες απολύσεις που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, προστίθενται τώρα κι άλλες, με ευθύνη της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας

Motion Team

Στις χιλιάδες απολύσεις που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, προστίθενται τώρα κι άλλες, με ευθύνη της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας
Από τη Νάουσα ξεκίνησε ο νέος κύκλος απολύσεων στον όμιλο της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», στο πλαίσιο του «προγράμματος εξυγίανσης», για το οποίο μάλιστα χρηματοδοτείται με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, μετά από επίμονες προσπάθειες της εργοδοτικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και των συνδικαλιστών της στα εργοστασιακά σωματεία του Ομίλου, ανάμεσά τους και τους εκπροσώπους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Χτες το μεσημέρι, ο διευθυντής του Eργοστασίου Γ? του ομίλου στη Νάουσα, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι «περισσεύουν» 91 από τους 198 και θα πρέπει να φύγουν. Οσοι υπογράψουν «οικειοθελή αποχώρηση» θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η επιχείρηση και θα πάρουν και την νόμιμη αποζημίωση. Οσοι επιλέξουν να μείνουν, ίσως να αρχίσουν να εργάζονται μετά το καλοκαίρι και δεν θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η επιχείρηση!

Ετσι, νέτα σκέτα και όσοι προλάβετε περάστε στην έξοδο. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η εργοδοσία. Και ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή του νέου κύματος απολύσεων. Αφού το πρόγραμμα εξυγίανσης του Ομίλου, προβλέπει το αμέσως επόμενο διάστημα τουλάχιστον 150 με 200 ακόμη απολύσεις εργαζομένων.

Η χτεσινή εξέλιξη ήρθε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις του ταξικού κινήματος, της ΟΕΚΙΔΕ, του ΠΑΜΕ, πως η μεθόδευση της ΓΣΕΕ να καπηλευτεί την αγωνία των εργαζόμενων και να στρέψει τον αγώνα στην χρηματοδότηση του Ομίλου από τις τράπεζες, είχε στόχο να επιβάλει στους εργαζόμενους νέες θυσίες, να τους οδηγήσει στην αποδοχή της απώλειας εκατοντάδων θέσεων εργασίας για να σώσει τα κέρδη του Λαναρά και των τραπεζών.

Οι εξελίξεις αποτελούν κόλαφο για τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που έβγαζαν ανακοινώσεις με τις οποίες προσπαθούσαν να χτυπήσουν το «Ριζοσπαστη», το ΠΑΜΕ και την ΟΕΚΙΔΕ που αποκάλυπτε το στημένο παιχνίδι που παίζουν σε βάρος των εργαζομένων, οργανώνοντας ακόμη και κινητοποιήσεις με χορηγία της εργοδοσίας. Αυτούς που διατείνονταν ότι «η ΓΣΕΕ παλεύει για τη διάσωση της εται­ρίας και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας». Και κατήγγειλαν το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας ότι ήθελε να κλείσει η επιχείρηση για «να έχουμε εξαθλιωμένους εργάτες που θα πάρουν ένα μικρό επίδομα, θα μπουν σε κάποιο πρόγραμμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ