Τετάρτη 13 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ - ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Σε κοινό απεργιακό μέτωπο αύριο

Στην πλατεία Κάνιγγος, στις 9.30 π.μ., το αγωνιστικό ραντεβού της Αθήνας

Χιλιάδες οικοδόμοι απεργούν αύριο και βγαίνουν στους δρόμους με το πλαίσιο της ταξικής τους Ομοσπονδίας
Χιλιάδες οικοδόμοι απεργούν αύριο και βγαίνουν στους δρόμους με το πλαίσιο της ταξικής τους Ομοσπονδίας
Με στόχο να νεκρώσουν αύριο τα γιαπιά και τα εργοτάξια όλης της χώρας, οι οικοδόμοι κλιμακώνουν τις ώρες που απομένουν για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας, με αιχμή το ζήτημα της Σύμβασης και τη λήψη μέτρων για την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Μαζί με τους οικοδόμους απεργούν αύριο και οι ηλεκτροτεχνίτες της Αθήνας, με απόφαση του ταξικού κλαδικού τους Συνδικάτου. Η κοινή απεργιακή συγκέντρωση των δυο κλάδων, στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, αποτελεί σημαντικό βήμα για το συντονισμό της δράσης σε μια περίοδο που η ανάγκη της ενιαίας πάλης γίνεται επιτακτική για όλη την εργατική τάξη.

Σ' αυτή ακριβώς την κατεύθυνση, ξεχωριστή σημασία έχει και το κάλεσμα που απευθύνουν στους εργαζόμενους οι ταξικές δυνάμεις στο Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και στην Αθήνα να πάρουν μέρος μαζικά στην κοινή απεργιακή συγκέντρωση με τους οικοδόμους και τους ηλεκτροτεχνίτες.

Οι ταξικές δυνάμεις στο Δημόσιο καλούν τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής αλλά και να διεκδικήσουν αιτήματα που αντιστοιχούν στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες του. Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απευθύνει με ανακοίνωσή της και η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Λεκανοπεδίου Αττική και ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Αθήνας καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος


Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων θα γίνει στις 10 π.μ., έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους. Στη Χαλκίδα στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγ. Βαρβάρας, στα Γιάννενα στις 9.30 π.μ. στο Συνδικάτο και στο Αγρίνιο στις 10 π.μ. στην πλατεία Δημάδη. Στην Πελοπόννησο, τα ταξικά σωματεία προετοιμάζονται για την περιφρούρηση των μεγάλων οδικών, σιδηροδρομικών και κατασκευαστικών έργων που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή και απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Πάτρα (10 π.μ., πλατεία Γεωργίου), στην Καλαμάτα (10 π.μ., πλατεία 23ης Μάρτη) και στον Πύργο (10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο).

Σε ό,τι αφορά τους δημόσιους υπάλληλους, απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα γίνουν και σε άλλες πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη (10 π.μ., πλατεία Αγίας Σοφίας), στο Ηράκλειο (10 π.μ., Εργατικό Κέντρο), στα Γιάννενα (10.30 π.μ., δημαρχείο) και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ