Τετάρτη 13 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΥΓΕΙΑ»
Εξαιρεί μητέρες και νεοπροσληφθέντες από τις αυξήσεις

Προκλητική η μεγαλοεργοδοσία, καθώς προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους και να αυξήσει την υπερκερδοφορία της

Την χιλιομεταχειρισμένη πρακτική της διάσπασης των εργαζομένων χρησιμοποίησε η MARFIN του μεγαλοεπιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών του «Ομίλου Υγεία»: Αποφάσισε να εξαιρέσει απ' τις αυξήσεις που έδωσε για το 2009 τις εργαζόμενες γυναίκες που απέκτησαν παιδιά το 2008, καθώς και τους νεοπροσληφθέντες στο νοσοκομείο «Υγεία» και το μαιευτήριο «Μητέρα».

Η ιστορία έχει ως εξής: Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) με το Σύλλογο Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) - στον οποίο συμμετέχουν οι μεγάλες επιχειρήσεις υγείας. Πριν την κατάληξη των διαπραγματεύσεων η MARFIN αποφάσισε να δώσει «προκαταβολικά» αυξήσεις 7,5% από 1.1.2009 στους εργαζόμενους του «Υγεία» και κατά βούληση αυξήσεις 6%, 7% και 8% στους εργαζόμενους του «Μητέρα». Ομως και στο ένα και στο άλλο νοσοκομείο αποκλείονται από αυτές τις αυξήσεις δύο κατηγορίες των εργαζομένων: Οσες εργαζόμενες απέκτησαν παιδιά το 2008 και πήραν άδεια μητρότητας και οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι. Δηλαδή όσοι έπιασαν δουλειά πριν 4-6 μήνες.

Φαίνεται δηλαδή ξεκάθαρα ότι η επιχείρηση παροπλισμού μιας μερίδας εργαζομένων με κάποιες δήθεν ικανοποιητικές αυξήσεις συνοδεύεται από άγριες περικοπές των δικαιωμάτων άλλων συναδέλφων τους και μάλιστα των πιο ευάλωτων απέναντι στις συνέπειες της κρίσης. Η ΟΣΝΙΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση και παλεύει για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης με καθολική ισχύ στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ