Τετάρτη 15 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να σταματήσει κάθε ενέργεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

Ερώτηση βουλευτών του Κόμματος στη Βουλή

Να σταματήσει κάθε ενέργεια για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή. Στην Ερώτηση, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου και απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ΠΕΧΩΔΕ και Μακεδονίας - Θράκης, τονίζεται:

«Η κυβέρνηση με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων να παραδώσει 23% των μετοχών της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), σε ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή, ανοίγει το δρόμο για την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίησή της.

Το πολιτικό - οικονομικό σκάνδαλο, που ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ με τη μετατροπή σε ΑΕ και την εισαγωγή της ΕΥΑΘ στο ΧΑΑ, ολοκληρώνεται από τη ΝΔ με την απόφασή της.

Αποδεικνύεται ότι διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΕ, που δεν αμφισβητούν και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, παραχωρούν σε επιχειρηματικούς ομίλους, πολυεθνικές, φυσικά κοινωνικά αγαθά ως εμπόρευμα για αύξηση της κερδοφορίας τους.

Η κατεύθυνση αυτή συνδυάζεται με το κτύπημα των εργασιακών, δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων (εργολαβικό καθεστώς σε διάφορους τομείς κ.ά.) και έχει άμεσες συνέπειες στο λαό (αύξηση τιμών νερού, αποχέτευσης κ.ά.).

Το νερό όμως είναι κοινωνικό αγαθό, πρέπει να είναι κάτω από τον απόλυτο δημόσιο έλεγχο, να παρέχεται φθηνά στο λαό και να διαφυλάσσεται η ποιότητά του.

Γι' αυτό κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραχωρεί τη διαχείρισή του σε ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή και καμιά πολυεθνική δεν έχει το δικαίωμα να απαιτεί τη διαχείρισή του για ίδιο όφελος.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν θα σταματήσει κάθε ενέργεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και αν θα επανέλθει στο δημόσιο έλεγχο το 100% της εταιρείας.

Αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η δημιουργία του αποκλειστικά δημόσιου φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ