Κυριακή 5 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΚΕ
Σήμερα η ψηφοφορία

Τις κυβερνητικές  θέσεις υιοθετεί η πλειοψηφία της διοίκησης

Τη στάση τους απέναντι στις κυβερνητικές ανακοινώσεις που αποδυναμώνουν ακόμα παραπέρα την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ) - είτε με τη διαιώνιση της οικονομικής της μιζέριας, είτε με την επιβολή μηχανισμών ελέγχου της δράσης της - καλούνται να καθορίσουν οι αιρετοί της χώρας. Σήμερα, οπότε λήγουν οι εργασίες του ετήσιου τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), στην Κω, οι αιρετοί καλούνται επίσης να επιλέξουν, αν θα διεκδικήσουν λύσεις στα πολλά προβλήματα που κατατέθηκαν αυτές τις τρεις ημέρες του συνεδρίου, ή, αντίθετα, αν θα αποδεχτούν το «κάλεσμα» της υπουργού Εσωτερικών, από το βήμα του συνεδρίου, να υλοποιήσουν, δηλαδή, τις επιλογές της.

Μέχρι και χθες ήταν ορατό πως δεν αναμένεται να υπάρξει ομόφωνη απόφαση, καθώς η πρόταση ψηφίσματος της πλειοψηφίας της ηγεσίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ ήταν πολύ πίσω από προηγούμενες αποφάσεις. Το σχετικό ψήφισμα εξαντλείται στο αίτημα της διαμόρφωσης των προϋποθέσεων, ώστε να ασκήσουν οι δήμοι τις κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν κυρίως τη μεταφορά κρατικών αρμοδιοτήτων σε αυτούς και την επιβολή των διαδημοτικών συνεργασιών. Στο σχετικό ψήφισμα πιθανά να συγκλίνουν μόνο οι αιρετοί που πρόσκεινται στο ΣΥΝ. Οι σύνεδροι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία ψηφίσματα, της πλειοψηφίας της ΚΕΔΚΕ, των αιρετών που πρόσκεινται στη ΝΔ και αυτών που υποστηρίχτηκαν από το ΚΚΕ. Οι τελευταίοι, με ψήφισμα, καλούν, ανάμεσα στα άλλα, τους αιρετούς να διεκδικήσουν την κατοχύρωση του δημόσιου καθολικού χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών, την αύξηση των πόρων που λαμβάνουν οι Δήμοι και να αντισταθούν στις επιλογές μετατροπής της ΤΑ σε απλό διοικητικό διαχειριστικό μηχανισμό.

ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ

Στο χτεσινό φύλλο, στη σελίδα 28, στην ανταπόκριση από την Κω, ο δαίμων του «ριράιτ» έβαλε το συμπλεκτικό σύνδεσμο «και» σε σημείο του κειμένου, έτσι που να εμφανίζονται οι αιρετοί που υποστηρίχτηκαν από το ΚΚΕ να ζητούν «φορολογική εξουσία». Το σωστό είναι ότι η πλειοψηφία της ΚΕΔΚΕ ζητά φορολογική εξουσία, γεγονός που καταδικάζεται από τους αιρετούς που στηρίχτηκαν από το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ταύτιση θέσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (2010-01-21 00:00:00.0)
Προτάσεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων (2007-11-17 00:00:00.0)
Απόντες οι «εκλεκτοί» του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ (2003-12-19 00:00:00.0)
Ο συμβιβασμός των διαχειριστών (1997-11-25 00:00:00.0)
Αποφάσεις ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα (1997-05-27 00:00:00.0)
Κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση (1996-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ