Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Υποκριτική αντιπαράθεση

Τη στρατηγική τους σύμπλευση στην ενίσχυση και στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου προσπαθούν να συγκαλύψουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πίσω από την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση που έχουν στήσει με φόντο την εκλογολογία που κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα.

Με την κυβέρνηση να προσπαθεί να εμφανίσει το πλήθος των δώρων με τη μορφή επιδοτήσεων και παροχής φτηνού εργατικού δυναμικού που προσφέρει σε βιομηχάνους και τραπεζίτες σαν «σειρά μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και το ΠΑΣΟΚ να την εγκαλεί ότι «πετά ανεύθυνα χρήματα χωρίς σχέδιο», οι εταίροι του δικομματισμού επιχειρούν να συσκοτίσουν τη στρατηγική τους σύμπλευση, διεκδικώντας ο καθένας για λογαριασμό του τη νομή της εξουσίας.

Χτες, ανεβάζοντας τους τόνους της υποκριτικής τους αντιπαράθεσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευαγ. Αντώναρος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «ενδιαφέρεται μόνο για το μικροκομματικό του συμφέρον», ισχυρίζομενος «πως η κυβέρνηση πήρε σειρά μέτρων για στήριξη των ασθενέστερων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, του τουρισμού, της οικοδομής, των εξαγωγών, της απασχόλησης». Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης αξιοποιώντας ουσιαστικά μια σειρά από δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση για «προεκλογική παροχολογία», προσπάθησε να εμφανίσει τις αντεργατικές και αντιδραστικές πολιτικές της κυβέρνησης σαν «πρωτοβουλίες για να πάει μπροστά το τόπος».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρακλιούμη, η οποία κατηγόρησε «τη ΝΔ για καταστροφική διαχείριση της οικονομίας» που «υποθηκεύει το μέλλον της χώρας». Μάλιστα, η ίδια ανακάλυψε ότι η κυβέρνηση, η οποία με τη συμπαράσταση του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στο λαϊκό εισόδημα, προσπαθεί να «εξαγοράσει τον ελληνικό λαό», γιατί όπως δήλωσε: «Εχουν προφανώς πάρει την απόφαση πως ο λαός θα τους καταδικάσει και προσπαθούν να περιορίσουν την οργή του, φορτώνοντας τα προβλήματα στην επόμενη κυβέρνηση».

Βέβαια, η ίδια δεν παρέλειψε να τονίσει ότι στις «βασικές κατευθύνσεις» του ΠΑΣΟΚ «συμπεριλαμβάνεται η παροχή ρευστότητας στην αγορά», δηλαδή η παραπέρα ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα παιχνίδια της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος (2017-04-02 00:00:00.0)
Κοροϊδία για τους κτηνοτρόφους (2009-11-11 00:00:00.0)
Βάζει πλάτες για τη συνέχιση της μονόπλευρης λιτότητας (2009-06-10 00:00:00.0)
«Περήφανοι» για το χτύπημα των αγροτικών κινητοποιήσεων (2009-01-27 00:00:00.0)
Νέες προβοκάτσιες προς το ΚΚΕ (2007-06-15 00:00:00.0)
Η ταξική αλληλεγγύη των βιομηχάνων (1996-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ