Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΠΣΕ σε ΛΔ Κίνας και ΛΔ Κορέας

Πολυμελής αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης με επικεφαλής την πρόεδρο Σοκόρο Γκόμες θα επισκεφτεί τη ΛΔ Κίνας και την ΛΔ Κορέας από τις 7-14 Αυγούστου και 15-18 Αυγούστου αντίστοιχα. Στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των κινημάτων ειρήνης της Βραζιλίας, της Γερμανίας, της Βενεζουέλας, της Ινδίας, του Βιετνάμ και από την ΕΕΔΥΕ, την οποία θα εκπροσωπήσει ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

Στην Κίνα η αντιπροσωπεία του ΠΣΕ θα επισκεφτεί την πρωτεύουσα Πεκίνο, και τις πόλεις Chonqing, Wuhan και Yichang, καλεσμένη της Κινέζικης Λαϊκής Ενωσης για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό (CPAPD), με την οποία το ΠΣΕ διατηρεί φιλικές σχέσεις συνεργασίας. Επίσης, θα διεξαχθούν συναντήσεις και ανταλλαγές με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κίνας, εκπροσώπους της κυβέρνησης και άλλους μαζικούς φορείς της χώρας.

Στην ΛΔ Κορέας το ΠΣΕ είναι καλεσμένο από την Κορεατική Εθνική Επιτροπή Ειρήνης (KNPC) και θα επισκεφτεί τη συνοριακή γραμμή του 38ου παράλληλου με την Νότια Κορέα, θα παραβρεθεί σε εκδηλώσεις για την 61η επέτειο της ίδρυσης της χώρας και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης (Βουλής), Kim Yong Nam, καθώς και συνομιλίες με φορείς για την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο και την ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ