Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΒΑΛΑ
«Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια»

Ηχηρό μήνυμα αγώνα έστειλαν οι αγωνιστές της ειρήνης

Απο την διαδήλωση- πορεία στην Θεσσαλονίκη

Motion Team

Απο την διαδήλωση- πορεία στην Θεσσαλονίκη
«Θα μας βρίσκουν μπροστά τους! Θα είμαστε όπου οι λαοί αγωνίζονται!», ήταν τα λόγια του Ν. Ζώκα, από τη Γραμματεία της Επιτροπής Διεθνούς Υφεσης κα Ειρήνης Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), μπροστά στο αμερικανικό προξενείο, στη διάρκεια της αντιιμπεριαλιστικής, φιλειρηνικής διαδήλωσης της ΕΔΥΕΘ για τα 64 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών των ΗΠΑ σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι με αμέτρητα θύματα, μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

«Killers go home», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί, έξω το ΝΑΤΟ απ' τη Βαλκανική», φώναζαν οι φιλειρηνιστές καθώς διέσχιζαν την οδό Τσιμισκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές νωρίτερα είχαν κάνει συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου μίλησε ο Πασχάλης Κυπαρίσσης, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ, για την ιμπεριαλιστική απειλή σήμερα και την ανάγκη της αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε πορεία.

Κρατώντας σημαίες της ειρήνης και πανό με συνθήματα για τα χιλιάδες θύματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι οι φίλοι της ειρήνης πορεύτηκαν στην Εγνατία οδό, στην Αγίας Σοφίας, στην Τσιμισκή. Σταμάτησαν μπροστά στο αμερικανικό προξενείο για λίγα λεπτά και συνέχισαν στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους ως το βρετανικό προξενείο, όπου ολοκληρώθηκε η αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση.

Στην Καβάλα μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του λαού της πόλης στην πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης να οργανώσει σχετική Εκθεση Φωτογραφίας και να μοιράσει υλικό στον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ