Κυριακή 18 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αρωγοί στη μηδενική ανοχή

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, είπε την περασμένη Πέμπτη ότι 1.200 μετανάστες και πρόσφυγες κρατούμενοι υπό απέλαση, αφού «φακελωθούν» θα τους δοθούν τα χρήματα για να φύγουν προς τις χώρες τους. Αυτό η κυβέρνηση το ονομάζει «εθελούσιο επαναπατρισμό», αφού οι μετανάστες ανάμεσα στη φυλακή και την απέλαση θα ...επιλέξουν την απέλαση.

Το ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης αρωγοί της θα είναι και μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), όπως ο Οργανισμός Διεθνούς Μετανάστευσης (ΔΟΜ), που «έχει συγκεντρώσει αρκετές εκατοντάδες άτομα»! Μπορεί με μια πρώτη ματιά να φαίνεται αντιφατικό, μια ΜΚΟ να συμμετέχει σε αυτή την ιδιότυπη «σκούπα» των μεταναστών, και μάλιστα εφήβων ή παιδιών προς χώρες όπου κινδυνεύουν από διάφορες απόψεις. Ποιος όμως θα μπορούσε να είναι ο ρόλος των ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, το κράτος, τους επιχειρηματίες, από το να στηρίζουν τις επιλογές του κράτους και της ΕΕ;

Ο ΔΟΜ αναφέρει ότι ενεργεί για «να ενθαρρύνει την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη μέσω της μετανάστευσης», πράγμα που σημαίνει ελεγχόμενη μετανάστευση, κυκλική εισαγωγή όσων εργατικών χεριών χρειάζεται η καπιταλιστική οικονομία. Οι υπόλοιποι... οικειοθελώς σπίτια τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ