Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αλληλεγγύη στο λαό της Ονδούρας

Κοινή Ανακοίνωση - Κάλεσμα Αλληλεγγύης με το Λαό της Ονδούρας υπογράφουν 15 Κομμουνιστικά Κόμματα, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ, και καλούν όλα τα ΚΚ, τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα και τις οργανώσεις να εντείνουν την αλληλεγγύη τους προς τις λαϊκές δυνάμεις στην Ονδούρα, τους κομμουνιστές και αντιιμπεριαλιστές που αγωνίζονται για τη λαϊκή κυριαρχία.

Η Κοινή Ανακοίνωση των Κομμουνιστικών Κομμάτων έχει ως εξής:

«Αντιμέτωποι με το ωμό πραξικόπημα που είχε ως στόχο τη δημοκρατία στην Ονδούρα, και εκφράζοντας την ανάγκη για την πιο πλατιά αλληλεγγύη με το λαό της Ονδούρας και για την καταδίκη των ελιγμών του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας, απαιτούμε:

  • Την αποκατάσταση της κυβέρνησης του συνταγματικού και εκλεγμένου Προέδρου Μανουέλ Ζελάγια.
  • Το σεβασμό της σωματικής ακεραιότητας των διαδηλωτών και των αγωνιστών που παλεύουν για τη δημοκρατία. Καταγγέλλουμε την καταστολή του λαϊκού κινήματος και απαιτούμε την τιμωρία των υπευθύνων.
  • Το σεβασμό των ελευθεριών των πολιτικών δυνάμεων και των λαϊκών οργανώσεων μέσα και έξω από το κοινοβούλιο.
  • Καταγγέλλουμε το ρόλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και απαιτούμε την απόσυρση των στρατιωτικών βάσεων και δυνάμεών του από όλη την περιοχή.
  • Καλούμε όλα τα Κομμουνιστικά Κόμματα, τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα και τις οργανώσεις να εντείνουν την αλληλεγγύη τους με τις λαϊκές δυνάμεις στην Ονδούρα, με τους κομμουνιστές και αντιιμπεριαλιστές που αγωνίζονται για τη λαϊκή κυριαρχία».

Την Κοινή Ανακοίνωση υπογράφουν τα παρακάτω κόμματα:

Κομμουνιστικό Κόμμα Αργεντινής, Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, Κομμουνιστικό Κόμμα Βολιβίας, Βραζιλιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας, Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση (Γαλλία), Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, Κόμμα των Κομμουνιστών (Μεξικό), Παραγουανό Κομμουνιστικό Κόμμα, Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Περουβιανό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Χιλής, Κομμουνιστικό Κόμμα Ουρουγουάης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ