Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Αμερικάνικες υποσχέσεις ένταξης στο ΝΑΤΟ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αμερικανού υφυπουργού Αμυνας, Αλεξάντρ Βερσμπόου στη Γεωργία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως οι ΗΠΑ έχουν την πρόθεση να εκπονήσουν ειδικό πρόγραμμα επιτάχυνσης της ενσωμάτωσης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ. «Είναι πολύ σημαντική η πορεία της εμβάθυνσης της ολοκλήρωσης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ. Θέλουμε να εκπονήσουμε σχέδιο το οποίο θα επιταχύνει την ολοκλήρωση της Γεωργίας στο Βορειοανατολικό συνασπισμό», είπε ο Βερσμπόου.

Οπως φαίνεται, οι ΗΠΑ δε σταματούν τα σχέδια τους ούτε μπροστά στο γεγονός πως η Γεωργία δεν έχει διευθετημένα σύνορα, πράγμα, που συνήθως για άλλες χώρες αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Θέλουμε να δούμε τη Γεωργία ως δυνατό, ελεύθερο, ανεξάρτητο εταίρο μας, που μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του. Χαιρετίζουμε την ενίσχυση της ασφάλειας της Γεωργίας. Για τις ΗΠΑ είναι ζήτημα αρχής η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας», σημείωσε ο Βερσμπόου.

Πάντως, στις δηλώσεις αυτές του Αμερικανού αξιωματούχου δε διευκρινίζεται με ποιον τρόπο και ποια μέσα θα αγωνιστούν οι ΗΠΑ υπέρ της «εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας» όταν δύο περιοχές αυτής της χώρας, η Αμπχαζία και η Νότια Οσετία, έχουν ήδη αποσχιστεί, έχουν κηρύξει την «ανεξαρτησία» τους και μάλιστα έχουν τεθεί υπό την πολιτική και στρατιωτική «προστασία» της Ρωσίας.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ