Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Eμβόλια για ... αξιωματούχους και «κοινούς θνητούς»

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί στη Γερμανία το σχέδιο της κυβέρνησης της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ για εμβολιασμό δύο ταχυτήτων, αφού δημοσιοποιήθηκε πως με άλλο, ασφαλέστερο, εμβόλιο («Celvapan» της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας «Baxter») θα εμβολιάζονται οι κρατικοί υπάλληλοι, υπουργοί και ανώτατοι στρατιωτικοί και με άλλο, πιο επισφαλές (το εμβόλιο «Pandemrix» της εταιρείας «GlaxoSmithKline») οι «κοινοί θνητοί». Ειδικοί επισημαίνουν ότι το εμβόλιο της «GlaxoSmithKline» ενδέχεται να έχει «πολλές παρενέργειες» ιδιαίτερα στα παιδιά(!), σε αντίθεση με το άλλο διότι δεν εμπεριέχει ενισχυτικές ουσίες, που θα δικαιολογούνταν αν είχε μεταλλαχθεί ο ιός Η1Ν1.

Στη Βρετανία άρχισε χτες ο μαζικός εμβολιασμός κατά της «νέας γρίπης» ομάδων υψηλής προτεραιότητας, όπως οι σοβαρά νοσούντες ασθενείς, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, που εκτιμάται πως ξεπερνούν τα 14.000.000 άτομα

Στο Βελιγράδι πάντως χτες ανακοίνωσαν το πρώτο θύμα της «νέας γρίπης». Μία 46χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν επί 17 μέρες σε νοσοκομείο του Κρακούγεβατς.

Τέλος, σε γαλοπούλες αγροκτήματος στο Οντάριο του Καναδά εντοπίστηκαν κρούσματα της νόσου. Οι αρχές διαβεβαίωσαν πως κανένα απ' τα πτηνά ή τα αβγά τους δεν διατέθηκαν στην αγορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ