Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΠΑ
Ο Γ.Φιλίππου νέος αντιπρόεδρος

Στην αντικατάσταση του Σωκρ. Μαντζουράνη από τη θέση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) - στην οποία με συμφωνία των παρατάξεων υπάρχει αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο - προχώρησε χτες η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΕΣΚ) στη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Η ΕΣΚ όρισε στη θέση του Σωκρ. Μαντζουράνη - ο οποίος έχει διαχωρίσει πλήρως τη θέση του από την παράταξη και το χώρο - τον Γ. Φιλίππου, μέλος μέχρι τώρα του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Αξιοσημείωτη, όμως, είναι η στάση του Σωκρ. Μαντζουράνη, ο οποίος αρνήθηκε να παραδώσει τη θέση στην οποία είχε οριστεί από την ΕΣΚ και έθεσε το ζήτημα της αντικατάστασής του στη... διακριτική ευχέρεια του ΔΣ της ΟΣΠΑ. Δηλαδή, στη διάθεση των συμβούλων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της «Διακλαδικής Συνεργασίας» (πρόσκειται στο ΣΥΝ).

Για να δικαιολογήσει δε τη στάση του αυτή, με γραπτή του δήλωση ισχυρίστηκε ότι η ΕΣΚ μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στο συνδικαλισμό. Βέβαια, «ξέχασε» να αναφέρει ότι οφείλει στην ΕΣΚ, όχι μόνο τον ορισμό του στη θέση του αντιπροέδρου, αλλά και τη ίδια την ανάδειξή του στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Μάλιστα, ο Σωκρ. Μαντζουράνης, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του, έφτασε στο σημείο να δηλώσει «συνεργαζόμενος με την ΕΣΑΚ», όταν την ίδια στιγμή διαλαλεί στα ΜΜΕ που προβάλλουν τις απόψεις του ότι διαφωνεί πλήρως με τις θέσεις της παράταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ