Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Δεν του αρέσουν όσοι αγωνίζονται

Δε χάνει την ευκαιρία να δείχνει το πόσο καλός υπάλληλος της κυβέρνησης είναι ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας Παντελής Γρετζελιάς, ο οποίος πέρα από την πιστή εφαρμογή των κυβερνητικών κατευθύνσεων στο Δήμο, παθαίνει... αλλεργία με αυτούς που πιστεύουν στην αξία του μαζικού λαϊκού κινήματος και συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες του.

Τελευταία απόδειξη του παραπάνω ισχυρισμού, είναι η άρνηση του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας να παραχωρήσει για δύο ώρες την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου, στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας, Μεταμόρφωσης και Ν. Ηρακλείου, για να πραγματοποιήσει την ετήσια εκλογοαπολογιστική του συνέλευση, προβάλλοντας την παρακάτω αιτιολογία: «Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου δίνεται μόνο για πολιτιστικές εκδηλώσεις». Ωστόσο, ο δήμαρχος δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό αλλά στη σχετική συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Σωματείου, αφού πρώτα τους κατηγόρησε ότι «παρασύρουν τον κόσμο και τον κατεβάζουν στους δρόμους», μετέτρεψε τη συζήτηση σε πραγματικό αντικομμουνιστικό παραλήρημα!

Βέβαια, δεν του πέρασε του δημάρχου, αφού τα μέλη του Σωματείου προχώρησαν κανονικά στην πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής τους συνέλευσης, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το δήμαρχο που έχει χωρίσει τους δημότες σε αρεστούς και μη, ακριβώς έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Αποδεικνύοντας έτσι την πίστη μιας ολόκληρης γενιάς - μάθημα για τους νεότερους - σε έννοιες όπως αυτή της συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα τόσο στο δήμαρχο και στους πολιτικούς προϊσταμένους του όσο και στην τοπική κοινωνία ότι «όταν ο λαός θέλει μπορεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ