Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυξάνονται οι αντιδράσεις για το άρθρο 24

Ανοιχτή σύσκεψη φορέων και οργανώσεων αύριο.  Με μαζική παρουσία κόσμου έγινε την Κυριακή εκδήλωση στο  Διόνυσο

Ολο και περισσότεροι σύλλογοι και φορείς εκφράζουν την αντίθεσή τους στην καταστροφική για τα δάση και το περιβάλλον αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος και επισημαίνουν την ανάγκη της αντίστασης εφόσον θα έχει παραπέρα επιπτώσεις στο δασικό οικοσύστημα και γενικότερα στο περιβάλλον.

Αύριο, στις 12.30 μ.μ. συνεργαζόμενες περιβαλλοντικές, οικολογικές, πολιτιστικές οργανώσεις, επιστημονικοί, συνδικαλιστικοί κ.ά. φορείς από όλη την Ελλάδα, διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση με θέμα την αναθεώρηση του άρθρου 24. Η εκδήλωση που θα γίνει στο ίδρυμα Γουλανδρή - Χορν (Μάρκου Αυρηλίου 5, Αέρηδες Πλάκα) έχει σα σκοπό την παρουσίαση των θέσεων των φορέων έναντι της προτεινόμενης αναθεώρησης, καθώς και κοινή αντιπρόταση διατύπωσης των προτεινόμενων άρθρων με στόχο την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας.

Την περασμένη Κυριακή, φορείς και σύλλογοι του Διόνυσου, διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το περιβαλλοντικό κίνημα από την αναθεώρηση των άρθρων 24, 95 και 96 του Συντάγματος. Η κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Διονύσου, όπου και έγινε η εκδήλωση, αλλά και η παρουσία πολλών εκπροσώπων φορέων της περιοχής, αποδεικνύει ότι το πρόβλημα αυτό ενεργοποιεί πολλούς.

Οπως τόνισε και στην ομιλία του ο Ελ. Φραγκιουδάκης, δασολόγος νομικός, είναι αναγκαίο να ενεργοποιηθούν οι ίδιοι οι πολίτες και να πάρουν την υπόθεση του περιβάλλοντος στα χέρια τους, αφού είναι οι μόνοι που μπορούν να προσφέρουν στην υπόθεση αυτή. Ιδιαίτερα, μάλιστα, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει ήδη δείξει δείγματα γραφής. Αναφορικά με την τροποποίηση του άρθρου 24, ο Ελ. Φραγκιουδάκης τόνισε ότι τα κίνητρα της αλλαγής του άρθρου δεν είναι για τη διάσωση του περιβάλλοντος αλλά για να ρεύσουν κονδύλια από την ΕΕ και την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μ. Σκαρβέλης, υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει μαζική αντίδραση. «Από αύριο ακόμη, τόνισε, πρέπει να ξεκινήσει εκστρατεία για την ενημέρωση περισσότερου κόσμου». Και συνέχισε: «Οταν οι φυσικοί πόροι είναι κτήμα όλου του ελληνικού λαού, τότε αυτός που ασκεί εκμετάλλευση πρέπει να ελέγχεται. Κάτι τέτοιο αναιρείται από την τροπολογία του άρθρου, διότι, το νέο άρθρο ξεκινάει με την έκφραση ότι η προστασία των δασών "είναι υπόθεση του καθένα μας" και όχι "υπόθεση του κράτους"».

Ο Ν. Στεφανίδης, εκπρόσωπος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», τόνισε: «βρισκόμαστε πλέον σε ένα σημείο να υπερασπιζόμαστε τους νόμους που κάποτε τους πολεμούσαμε όπως τους 998/79 και 248/76». Αλλωστε, συνέχισε, «ο αγώνας αυτός πρέπει να θεωρείται ότι γίνεται για τη σωτηρία της φύσης και της εθνικής κληρονομιάς».

Μίλησαν επίσης, ο Κ. Σπανόπουλος εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων κατά της τροποποίησης του άρθρου 24, ο Θ. Λεβέντης από το ΣΥΝ και η Θ. Σαραντάκη από το Κοινοτικό Συμβούλιο Διονύσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ