Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακινησία στο Ασκληπιείο Βούλας

Εκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα, ώρα 12 το μεσημέρι,  οι γιατροί του νοσοκομείου

Τα νέα χειρουργεία είναι έτοιμα εδώ και τρία χρόνια
Τα νέα χειρουργεία είναι έτοιμα εδώ και τρία χρόνια
Απαράδεκτη καθυστέρηση παρατηρείται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ασκληπιείου Βούλας, που επιδεινώθηκαν μετά το κλείσιμο των τμημάτων Αικατερίνης, Λοβέρδειο, Ρίπειο, Ρακτιβάνειο από την Πολεοδομία. Στις 29.10.2000 -μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των γιατρών- είχε πραγματοποιήσει πολύωρη επίσκεψη στο νοσοκομείο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Χ. Σοφιανός, και είχε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες προς τη διοίκηση του νοσοκομείου για την έναρξη των εργασιών.

Ετσι, ο τέταρτος όροφος του Ασκληπιείου -διαθέτει 24 μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια με μπάνιο- παραμένει κλειστός όπως συμβαίνει εδώ και εννέα μήνες, ενώ την ίδια ώρα για την αντιμετώπιση των αναγκών χρησιμοποιούνται ράντζα. Παρ' όλο που ο γενικός γραμματέας του υπουργείου είπε «να μπει από αύριο σε λειτουργία», η διοίκηση όχι μόνο δεν ξεκίνησε τις απαραίτητες εργασίες - χρειάζεται μόνο καθάρισμα - αλλά προχώρησε και στο «ξήλωμα» των κλιματιστικών που διαθέτουν οι θάλαμοι.

Την ίδια αντιμετώπιση επέδειξε και για τη λειτουργία του Σταθάτειου Α' και Β', δυναμικότητας 50 κλινών, που χρειάζεται επισκευή της ψευδοροφής του. Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, η διοίκηση προχώρησε στην ανακατανομή των υπαρχόντων κλινών του νοσοκομείου με τρόπο που δεν υπηρετεί τη λογική της ανάπτυξης ενός γενικού νοσοκομείου, αλλά και κόντρα στις αποφάσεις της Επιστημονική Επιτροπής.

Ταύτιση με τις πρακτικές της διοίκησης του νοσοκομείου επέδειξε και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Αθ. Αγραφιώτης, με αποτέλεσμα η Επιστημονική Επιτροπή του νοσοκομείου μετά από ομόφωνη απόφασή της να άρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του.

Η νοσοκομειακή επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Ασκληπιείου έχει προτείνει μια σειρά άμεσων μέτρων, ώστε το νοσοκομείο να συνεχίσει να λειτουργεί με το χαρακτήρα του Γενικού Νοσοκομείου, εξυπηρετώντας τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών:

  • Την άμεση ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)ώστε να αναπτυχθεί στα εννέα κρεβάτια.
  • Να αποδοθεί άμεσα ο χώρος που βρίσκεται δίπλα στη ΜΕΘ ώστε να λειτουργεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) με έξι κρεβάτια.
  • Αμεση κατασκευή και λειτουργία της μονάδας μεταναισθητικής φροντίδας δίπλα στα νέα χειρουργεία και την άμεση λειτουργία των υπερσύγχρονων νέων χειρουργείων που έχουν παραδοθεί εδώ και τρία χρόνια.
  • Την άμεση λειτουργία των κτιρίων Ειρήνης, Νικολούδειο Δ', Σταθάτειο Α' και Β', της μονάδας εμφραγμάτων, του οίκου γιατρών και την προσεχή λειτουργία των κρεβατιών της γυναικολογικής κλινικής.

Επίσης η νοσοκομειακή επιτροπή της ΕΙΝΑΠ έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για την κατανομή των κλινών ανά κλινική.

Η Επιστημονική Επιτροπή και η Νοσοκομειακή Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ συγκαλούν σήμερα, ώρα 12 το μεσημέρι, έκτακτη γενική συνέλευση της ιατρικής υπηρεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ