Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιθέσεις και ελιγμοί

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Τον επικεφαλής των γαλλικών κατοχικών στρατευμάτων φαίνεται ότι είχε στόχο η χθεσινή επίθεση σε αγορά της Καμπούλ, σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές, ο οποίος πραγματοποιούσε συνάντηση με εκπροσώπους των φυλών και είχε σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, και ακόμα 38 άνθρωποι να τραυματιστούν. Παράλληλα, η Γερμανία καταγγέλλει ότι η πομπή των ελικοπτέρων του Γερμανού υπουργού Αμυνας, ο οποίος και βρέθηκε την Παρασκευή στο Αφγανιστάν δέχτηκε επίθεση από Ταλιμπάν, χωρίς απώλειες, με την υπόθεση να τελεί υπό έρευνα.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον σε συνέντευξή της για το Αφγανιστάν δήλωσε ότι πρέπει να απαιτηθούν περισσότερα από την κυβέρνηση του Χαμίντ Καρζάι για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος, δήλωσε από το Πεκίνο, ότι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή είναι η τρομοκρατία και τα δίκτυά της όπως η αλ Κάιντα, που σήμερα έχουν έδρα το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Η κυβέρνηση Καρζάι ανακοίνωσε τη δημιουργία εξειδικευμένης αστυνομικής ομάδας που θα έχει αντικείμενο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σε μια προσπάθεια εξευμενισμού των κατοχικών δυνάμεων.

Στο πλαίσιο της δήθεν «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», η Ουάσιγκτον αναμένεται με την ανακοίνωση της «νέας» κατοχικής στρατηγικής στο Αφγανιστάν να πιέζει ακόμα περισσότερο το Πακιστάν να εντείνει τις επιχειρήσεις στο έδαφός του, οξύνοντας ακόμα περισσότερο το πολεμικό κλίμα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ακολουθώντας τη λογική των συγκοινωνούντων δοχείων. Σύμφωνα δε με αμερικανικές εφημερίδες η CIA ήδη δαπανά εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών, με στόχο την «εξόντωση ανταρτών»...

Σε χτεσινή επίθεση έξω από αστυνομικό σταθμό, στην Πεσαβάρ, τέσσερις ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν. Οι Ταλιμπάν με δήλωσή τους χτες αποποιήθηκαν την ευθύνη για τις δύο πρόσφατες πολύνεκρες επιθέσεις, που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων αμάχων, κάνοντας λόγο για «πόλεμο εντυπώσεων» και υπογραμμίζοντας ότι οι επιθέσεις αυτές συνδέονται με τις δραστηριότητες της αμερικανικής εταιρείας ιδιωτικού στρατού Blackwater στην περιοχή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ