Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Υπόλογοι όσοι συγκαλύπτουν τις αληθινές αιτίες

Ανακοίνωση  του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τα μολυσμένα βοοειδή

«Το κυνήγι του κέρδους από τα μονοπώλια δεν υπολογίζει στο ελάχιστο την ανθρώπινη αξία και υπόσταση», τονίζεται σε χτεσινή σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, με αφορμή το πρόβλημα των μολυσμένων κρεάτων. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Επιδρομή κατά της υγείας και της ζωής των λαών της Ευρώπης αποτελεί η παραγωγή και διακίνηση μολυσμένων κρεάτων και εκατοντάδων βασικών ειδών διατροφής από χώρες της ΕΕ. Επιβεβαιώνεται και πάλι, με σχεδόν μακάβριο τρόπο, ότι το κυνήγι του κέρδους από τα μονοπώλια δεν υπολογίζει στο ελάχιστο την ανθρώπινη αξία και υπόσταση. Αποδείχνεται και πάλι ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, που συγκαλύπτουν τις αληθινές αιτίες του προβλήματος και τις δικές τους ευθύνες.

Τα μολυσμένα είδη διατροφής, ο πόλεμος, η ανεργία, η φτώχεια, η λιτότητα, είναι στοιχεία του ίδιου ζητήματος: Της πολιτικής που διογκώνει τα κέρδη των λίγων και μοιράζει τηνεκμετάλλευση, τη μιζέρια, την εξαθλίωση στους πολλούς.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθώς και η ΝΔ, και όσοι υποστηρίζουν ότι οι διάφορες επιτροπές ελέγχου (!) θα αντιμετωπίσουν το μεγάλο αυτό θέμα κοροϊδεύουν το λαό. Ας απαντήσουν γιατί η Ελλάδα, που η εγχώρια κτηνοτροφία της θα μπορούσε να τροφοδοτήσει με επάρκεια το λαό, είναι ελλειμματική, εξαιτίας της συνεχούς αύξησης των εισαγωγών και του μαρασμού της κτηνοτροφίας της, η οποία είναι δυνατό να λειτουργεί σε όφελος του λαού, εφόσον χτυπηθεί η αιτία, τα κέρδη των εμπόρων και των μονοπωλίων.

Εχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την οργάνωση της αγροτικής παραγωγής στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας, συστατικό στοιχείο της οποίας θα είναι ο αγροτικός παραγωγικός συνεταιρισμός συνένωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, αξιοποίησης του παραγωγικού δυναμικού και παροχής υγιεινών προϊόντων διατροφής. Μόνο αυτός ο τρόπος παραγωγής, που δε θα λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος, αλλά την κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών του λαού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, μπορεί να παράγει υγιεινά προϊόντα.

Στην κατεύθυνση αυτή το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τους μικρομεσαίους παραγωγούς της πόλης και του χωριού να συσπειρωθούν. Να οργανώσουμε την πάλη, να βάλουμε τις βάσεις για το λαϊκό μέτωπο. Για να υπερασπίσουμε την υγεία των παιδιών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ