Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κινητοποιούνται οι ΕΒΕ

Νέα περίοδο κινητοποιήσεων κήρυξε από χτες η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), με στόχο την επίλυση των προβλημάτων των ΕΒΕ. Η κορύφωση των κινητοποιήσεων που αρχικά θα ξεκινήσουν σε τοπικό επίπεδο, με εκδηλώσεις που θα καθοριστούν από τους κατά τόπους συλλόγους, θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκέμβρη στην Αθήνα με κεντρική συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Σε ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρεται ότι η κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξακολουθεί να επιδεινώνεται και η κυβέρνηση συνεχίζει να ασκεί την ίδια πολιτική αντικινήτρων και διωγμού. Φορολογία, χρηματοδότηση, ασφαλιστικό, αθέμιτος ανταγωνισμός και ανεξέλεγκτη εξάπλωση των πολυκαταστημάτων αποτελούν ακόμη άλυτα προβλήματα για τις επιχειρήσεις, ενώ προστίθενται και νέα.

Επίσης σημειώνεται ότι τα προβλήματα της μηδαμινής συμμετοχής στο Γ` ΚΠΣ, της έντασης της γραφειοκρατίας, της εισαγωγής του Ευρώ και του ηλεκτρονικού εμπορίου προσθέτουν νέες δυσκολίες στην ανάπτυξη και δεν αντιμετωπίζονται χωρίς βαθιές τομές που θα βγάλουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη δυσμενή θέση που βρίσκονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ