Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Πέφτει και το «φύλλο συκής»

 Με τροπολογία που κατατέθηκε στο... φορολογικό νομοσχέδιο,  επιτρέπεται τώρα η πώληση του 100% των ναυπηγείων

Και με τον πλέον επίσημο τρόπο αποκαλύπτεται πλέον ότι το θνησιγενές σχήμα 51-49%, που είχε καθιερωθεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ήταν ο «Δούρειος Ιππος» για το ξεπούλημα των ναυπηγείων. Ενόψει της ιδιωτικοποίησης των ναυπηγείων, προωθήθηκε, μέσω του φορολογικού νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή, τροπολογία, με την οποία η ΕΤΒΑ, δηλαδή το δημόσιο, απεμπλέκεται από το 51% που κατέχει στο ναυπηγείο, προκειμένου αυτό να ξεπουληθεί.

Στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας, αναφέρεται ότι το σχήμα 51-49%, ήταν ένα προσωρινό σχήμα, ώστε πρώτα να εξυγιανθούν τα ναυπηγεία και μετά να πάρουν - με μεγάλη μάλιστα προίκα - το δρόμο του ξεπουλήματος. Συνεπώς, μετά από πενταετή λειτουργία του εν λόγω μετοχικού σχήματος, επιβεβαιώνονται στο έπακρο οι θέσεις της Εργοστασιακής Επιτροπής, που, από την αρχή της δημιουργίας αυτού του εταιρικού σχήματος, σημείωνε ότι είναι το πρώτο στάδιο του ξεπουλήματος του ναυπηγείου.

Σήμερα, όλοι εκείνοι που έκαναν λόγο για ένα βιώσιμο σχήμα, με πρωτοπόρους τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, οι οποίοι μέχρι την τελευταία στιγμή που αποκαλύφθηκε ο ρόλος τους διατυμπάνιζαν την «ορθότητα» και τις «δυνατότητες» του 51-49%, αποδεικνύεται ότι βρίσκονταν μάλλον σε εντεταλμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης των κυβερνητικών σχεδίων και εξαπάτησης των εργαζομένων. Αλλωστε τον τελευταίο καιρό, οι ίδιοι αυτοί συνδικαλιστές βρίσκονται σε «στενή επαφή» με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να επιτευχθεί εκατέρωθεν συμβιβασμός, δηλαδή να πάρουν μερίδιο από το ξεπούλημα των ναυπηγείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ