Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ευρωπρόστιμα... τρέλας

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή 

Τη στιγμή που ο θόρυβος των «τρελών αγελάδων» αναζωπυρώνεται και η χώρα μας είναι ελλειμματικότατη σε βόειο κρέας οι Ελληνες βουτρόφοι πληρώνουν βαριά ευρωπρόστιμα στην ΕΕ, επειδή οι αγελάδες γέννησαν περισσότερα αρσενικά μοσχάρια από το κοινοτικό πλαφόν!

Η ΕΕ όρισε, με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων, ότι η Ελλάδα δικαιούται να έχει γύρω στις 140.000 αρσενικά μοσχάρια, ασχέτως αν ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγαλύτερος. Το αποτέλεσμα είναι οι βουτρόφοι να πληρώνουν μεγάλα πρόστιμα συνυπευθυνότητας από το 1996 και μετά, που έφτασαν σε σημείο το 1998 να «κοστίσουν» το 1/4 περίπου της επιδότησης, ενώ το πρόστιμο για το 1999 εκτιμάται ότι θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Το ζήτημα αυτό θίγει με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. Στην Ερώτηση που υπογράφει ο βουλευτής του Κόμματος Αντ. Σκυλλάκος, τονίζεται ότι τέτοιου είδους πρακτικές προκαλούν αγανάκτηση στον ελληνικό λαό και τους βουτρόφους. Επίσης, αναφέρεται ότι τέτοιου είδους αποφάσεις μειώνουν το εισόδημα των κτηνοτρόφων και επιταχύνουν τη συρρίκνωση της βουτροφίας σε μια περίοδο που περιορίζεται η αυτάρκεια της χώρας μας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας: Τι ενέργειες θα κάνει για να μην πληρώσουν τα πρόστιμα οι βουτρόφοι και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ανάπτυξη της εγχώριας βουτροφίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ