Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Καταγγέλλουν απεργοσπαστικό μηχανισμό

Απεργοσπαστικό μηχανισμό για να κρατήσουν τους ναυτεργάτες μέσα στα καράβια, στις 17 του Δεκέμβρη, έχουν στήσει από κοινού εφοπλιστές και ειδικότερα οι εταιρείες «HELLENIC SEAWAYS» και οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αυτό καταγγέλλουν με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν χτες τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Οπως τονίζουν, «οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΠΝΟ - ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, οι εφοπλιστές», και ειδικότερα οι παραπάνω εταιρείες, «ετοιμάζουν απεργοσπαστικό μηχανισμό καλώντας με εκβιαστικές μεθοδεύσεις τους μηχανικούς, μηχανοδηγούς, ναυτεργάτες να μην απεργήσουν στις 17 του Δεκέμβρη». Την ίδια ώρα που προσπαθούν να κρατήσουν τους ναυτεργάτες δεμένους χειροπόδαρα, η επίθεση του κεφαλαίου είναι ολομέτωπη όπως στη στεριά και στη θάλασσα, στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, σημειώνουν τα σωματεία.

Ειδικά για την «κατάπτυστη», όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με την οποία δε διασφαλίζεται πλέον στα πλοία με ελληνική σημαία ούτε η θέση του Ελληνα πλοιάρχου, σημειώνουν: «Στην πράξη σημαίνει ότι δεν υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Κοινωνική Ασφάλιση, κανονισμοί εργασίας, συνθήκες εργασίας, αριθμός απασχολουμένων, συνθήκες ασφαλείας, συνδικαλιστική οργάνωση. Ολα και όλοι υποτάσσονται στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου».

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» ξεκαθαρίζουν: «Δηλώνουμε ότι η οργάνωση και ο αγώνας μας θα τσακίσει κάθε προσπάθεια απεργοσπασίας. Προειδοποιούμε τις εταιρείες και τα κέντρα που μεθοδεύουν την απεργοσπασία ότι δε θα μείνει αναπάντητος ο διωγμός των Ελλήνων ναυτεργατών από τα πλοία και η διάλυση του ΝΑΤ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ