Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ζητούν «μαθητειακή» επέκταση των stage

Την πολιτική που κρατά 700.000 νέους ανθρώπους ομήρους κατήγγειλε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης

Η καθ' όλα υποκριτική κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τους συμβασιούχους του Δημοσίου κυριάρχησε χτες στη Βουλή, όπου συζητήθηκε σχετική Επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι θέση του ΚΚΕ είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με 5ήμερο και 7ωρο.

Χαρακτηριστική ήταν η δικομματική κόντρα για το θεσμό των stage, όπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τάχτηκαν υπέρ του ...μαθητειακού του χαρακτήρα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου δήλωσε ότι «το stage επί Νέας Δημοκρατίας έχασε πλήρως το χαρακτήρα του προγράμματος μαθητείας» και ο εισηγητής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας υποστήριξε πως «μέσα από αυτή τη μαθητεία ο μαθητευόμενος stagiers όχι μόνο να αποκομίσει γνώσεις, αλλά να αποκομίσει και εμπειρία». Οσον αφορά το θέμα των συμβασιούχων, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης λέγοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να μιλά, γιατί δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα για μονιμοποίηση συμβασιούχων».

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «κλείνετε τα μάτια μπροστά στις ευθύνες που έχετε για μια βάρβαρη πολιτική κατά των νέων ανθρώπων», τόνισε στην παρέμβασή του ο Θ. Παφίλης, επισημαίνοντας πως η πολιτική που ακολουθείται «έχει επτακόσιες είκοσι χιλιάδες νέους ανθρώπους στην καλύτερη ηλικία, έτοιμους, που διψάνε για δουλειά, κρεμασμένους στην αβεβαιότητα και άλλες τετρακόσιες χιλιάδες - ίσως και παραπάνω - στην ανεργία». Εκανε λόγο για τη «βαρβαρότητα της πολιτικής που υπηρετούν και οι δύο κυβερνήσεις», ζητώντας «μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους. Αυτά λέει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Μιλά για επτάωρο και πενθήμερο».

Ο πλούτος επιβάλλει επέκταση, όχι συρρίκνωση των δικαιωμάτων

Παράλληλα σημείωσε πως «εμείς λέμε ότι υπάρχει η δυνατότητα σήμερα η κοινωνία να προσφέρει σταθερή μόνιμη δουλειά, αξιοπρεπή μισθό. Μπορεί να προσφέρει ένα ασφαλιστικό σύστημα όπου οι άνθρωποι να βγαίνουν πιο νωρίς στη σύνταξη και όχι να δουλεύουν στα 65 και στα 67 χρόνια». Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις πολιτικές αποσάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων που ακολουθήθηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, λέγοντας πως «ήταν η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και εσείς μάλιστα, προεξάρχοντες εδώ, προπαγανδίζατε ότι πλέον οι παραδοσιακές σχέσεις παραγωγής - τα επτάωρα, τα οκτάωρα, η σταθερή δουλειά - δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες της οικονομίας και πρέπει να τις αλλάξουμε». Τέλος για τα stage, ο Θ. Παφίλης μίλησε για «τζάμπα και φθηνή εργασία για το κεφάλαιο», τονίζοντας ότι η ΕΕ προωθεί ρυθμίσεις ώστε «πέντε εκατομμύρια - λέει - νέοι άνθρωποι να μπουν γρήγορα στην παραγωγή. Δηλαδή, θα δουλεύουν με όρους μεσαίωνα, με 460 ευρώ θα προσφέρουν πλήρη εργασία. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Να φουσκώσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ