Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Απλήρωτοι 800 ξενοδοχοϋπάλληλοι

Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης διοργάνωσε το κλαδικό συνδικάτο του νησιού, μπροστά και στην απεργία της Πέμπτης

Συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα οι εργάτες μπορούν να βάλουν εμπόδια στα αντεργατικά σχέδια (φωτ. από παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο νησί)
Συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα οι εργάτες μπορούν να βάλουν εμπόδια στα αντεργατικά σχέδια (φωτ. από παλιότερη απεργιακή κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο νησί)
Σε σύσκεψη για το σχεδιασμό δράσης το επόμενο διάστημα προκειμένου να αποσπάσουν τα δεδουλευμένα της φετινής σεζόν που ολοκληρώθηκε με τους μεγαλοξενοδόχους να οφείλουν μισθούς, άδεια και επιδόματα αδείας σε 10 ξενοδοχεία, προχώρησαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας με πρωτοβουλία του ταξικού τους σωματείου.

Στη σύσκεψη αποτυπώθηκε η αγωνιστική διάθεση να μην επιτρέψουν να κάνουν βήμα πίσω από την υπεράσπιση του μόχθου και του ιδρώτα τους. Να απαντήσουν στην εργοδοτική ασυδοσία, αποτέλεσμα της οποίας είναι η οφειλή δεδουλευμένων σε 800 περίπου εργαζόμενους. Είναι χαρακτηριστικό πως η εργοδοσία «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» κήρυξε πτώχευση, ζητώντας μέσω δικαστηρίων πάγωμα των πληρωμών, καταστρατηγώντας τα χρονοδιαγράμματα καταβολής των οφειλών της προς τους εργαζόμενους οι οποίοι μεταξύ των άλλων έχουν δικαστική απόφαση για δέσμευση της ακίνητης περιουσίας και διπλασιασμό των δεδουλευμένων που οφείλει η εργοδοσία (από Ιούλιο μέχρι και Οκτώβριο) αν αυτά δεν καταβληθούν μέχρι τέλους του χρόνου. Αντίστοιχα στα ξενοδοχεία «MIRAMARE», «ABIENDE», «GELINA», «ALBADROS», «AHILLEAS», «ERMONES GOLF», «SIDARI VILLAGE,» «MARAMONDE» οφείλονται δεδουλευμένα μηνών που αφορούν τους μήνες Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, είτε άδεια και επίδομα αδείας, ενώ στο «IONIA PRINCE» οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Μάη.

Αγωνιστικό μήνυμα έστειλαν οι εργαζόμενοι και με κινητοποιήσεις σε μια σειρά κρατικούς φορείς και υπηρεσίες όπως στο νομάρχη, στην υφυπουργό Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου, στην Εισαγγελία, στο ΣΕΠΕ, μετά το τέλος της σύσκεψης. Κινητοποιήσεις που θα συνεχιστούν μεταξύ άλλων και με τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ