Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Ελεημοσύνη αντί για πραγματική προστασία

Για διανομή εκπτωτικών κουπονιών στους ανέργους μίλησε χτες ο υπουργός Εργασίας

Ελεημοσύνη αντί για πραγματική προστασία των ανέργων, αυτή είναι η συνταγή που προκρίνει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση και αυτού του προβλήματος. Χτες ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε στη Βουλή, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να μοιράσει ατομικά κουπόνια σε ανέργους με τα οποία θα υπάρχει έκπτωση 20% στα μέσα μεταφοράς και στα βασικά είδη διατροφής που θα αγοράζονται από μεγάλα σούπερ μάρκετ. Η έκπτωση αυτή να φτάσει στο 50%, ενώ η εφαρμογή του μέτρου θα γίνει το Φλεβάρη, όταν θα διανύουμε μια «έντονη περίοδο», εννοώντας προφανώς ότι στις εκτιμήσεις της η κυβέρνηση δεν αποκλείει την ένταση των λαϊκών αντιδράσεων μπροστά στη λαίλαπα της αντεργατικής και αντιασφαλιστικής πολιτικής.

Στο μεταξύ, ο φραστικός καβγάς χτες στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο και τον Α. Τρίπρα με αφορμή Ερώτηση του τελευταίου για την ανεργία, δε μπορεί να κρύψει την πραγματική σχέση στην πολιτική των δύο κομμάτων. Και δεν είναι τυχαίο ότι παρά την κοκορομαχία τους, ο Α. Λοβέρδος επαίνεσε τον Α. Τσίπρα λέγοντας ότι «κάνατε μια ωραία Ερώτηση και θέτετε - σωστά πολλές φορές - ορισμένα θέματα, κάνατε μια καλή ανάλυση» δείχνοντας έτσι ανάγλυφα ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν συμπληρωματικά με αυτές της κυβέρνησης. Το μόνο που καταλόγισε ο υπουργός στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «σέρνεστε πίσω από το ΚΚΕ και με προσχηματικούς τρόπους βγαίνετε έξω από την απόπειρα επίλυσης του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας».

Αλλωστε και ο Α. Τσίπρας, ως «φάρμακο» για την αντιμετώπιση της ανεργίας πρότεινε μεταξύ άλλων το «ξεπάγωμα» δύο χιλιάδων φακέλων που εκκρεμούν στο υπουργείο Οικονομίας για ιδιωτικά επενδυτικά προγράμματα που δεν έχουν αξιολογηθεί. Δηλαδή, ζήτησε στην ουσία την νέα επιχορήγηση - μέσω των λεγόμενων «επενδυτικών κινήτρων» - των κεφαλαιοκρατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ