Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Οι εργοδότες τρομοκρατούν γιατί τρομοκρατούνται

Οι προετοιμασίες εντείνονται με αισιοδοξία κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία. Αύριο η Πανθεσσαλονίκια Συνδιάσκεψη στις 10 π.μ. στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης

Την ανησυχία που έχει προκαλέσει στην εργοδοσία η απεργιακή κινητοποίηση και η αποφασιστικότητα με την οποία προετοιμάζεται, αναδείχτηκε χτες κατά την περιοδεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών και της Ενωσης Λογιστών Αθήνας στην πολυεθνική DELOITTE, στο Χαλάνδρι. Η εργοδοσία επιχείρησε να παρεμποδίσει την ενημέρωση των εργαζομένων και να σταματήσει τους συνδικαλιστές την ώρα που μοίραζαν ανακοινώσεις για την απεργία της Πέμπτης. Προσπαθώντας να αποτρέψει την επαφή των εργαζομένων με τα ταξικά συνδικάτα, η διοίκηση είπε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι λογιστές, αλλά ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά και ότι αν έρθει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα τους συναντήσει σε ένα δωμάτιο, όπου θα έρχονται να το βρουν. Μάλιστα «με εντολή του προέδρου κάλεσαν την Αστυνομία» καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν: «Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και είναι σίγουρο ότι θα το κάνουν. Το δίκιο είναι με το μέρος των εργαζομένων. Η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Χτες τα ξημερώματα, σε περιοδεία που έγινε στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, οι οικοδόμοι, στην πλειοψηφία τους νεολαίοι, συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν με τους συνδικαλιστές για την ανάγκη το εργοτάξιο να «νεκρώσει» στις 17 Δεκέμβρη. Χαρακτηριστική ήταν φράση ενός νεολαίου, στον διπλανό του: «Στο τέλος θα μας βάλουν να δουλεύουμε και τσάμπα. Πάνω στις σκαλωσιές θα πεθάνουμε...».

Καθημερινές περιοδείες και συσκέψεις

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μέρα της απεργίας έχει ξεκινήσει, και τις πέντε μέρες που απομένουν οι εργαζόμενοι καλούνται να αυξήσουν την πολυμορφία και την απαιτητικότητα με την οποία προετοιμάζεται η απεργιακή μάχη. Σήμερα και αύριο πρέπει να αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο ο χρόνος και η απήχηση που συναντά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Σήμερα, πικετοφορίες θα γίνουν μεταξύ άλλων σε όλο το εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Αύριο, στις 10 π.μ. θα γίνει η Πανθεσσαλονίκια Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Την Τρίτη μαζικά κλιμάκια του ΠΑΜΕ του θα βρεθούν στη Βιομηχανική Ζώνη στη Μεταμόρφωση, με σημείο συνάντησης των ταξικών συνδικάτων, εργαζομένων το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στις 6.30 το πρωί, και στη Βιομηχανική Ζώνη της Βάρης - Κορωπίου. Σημείο συνάντησης η INTRACOM στις 6.30 π.μ.

Τις επόμενες μέρες συσκέψεις διοργανώνονται:

  • Αύριο, η Επιτροπή Αγώνα Ωρομίσθιων - Αναπληρωτών καθηγητών, στις 18.00 στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Ο Σύλλογος Νεολαίας Ικαρίας στην αίθουσα της Πανικαριακής Αδελφότητας (Κάνιγγος 23), στις 7 μ.μ. Η Γραμματεία Χαλκίδας του ΠΑΜΕ, σύσκεψη Εκπαιδευτικών στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της περιοχής.
  • Μεθαύριο, σύσκεψη για την προετοιμασία της συμμετοχής των εργαζόμενων φοιτητών στην απεργία διοργανώνουν στις 12 το μεσημέρι, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στο αμφιθέατρο Τοπογράφων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Περιοδείες θα γίνουν μεταξύ άλλων: Σήμερα, Σάββατο σε γιαπιά στις γειτονιές της Αττικής, σε ΜΑΚΡΟ, ΑΤΤΙΚΑ, ΔΕ ΜΟΛ, ΑΤΛΑΝΤΙΚ, NOVOTEL, IMPERIAL. Αύριο, σε CROWNHOTEL, PRESIDENT. Μεθαύριο, σε: «Πιάτσες» μεταναστών σε Ιλιον - Αγ. Δημήτριο - Λ. Μαραθώνος, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΦΟΙΝΙΚΑΣ, CRETA FARM, τράπεζες Κύπρου και ΑΤΕ, ΙΚΕΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ, ΚΟΣΜΟΚΑΡ (Καπανδρίτι), ΑΡΓΩ-ΙΜΠΕΡΙΟ (Καπανδρίτι) και στην ICAP (Γέφυρα Κουκακίου), ΣΙΝΤΛΕΡ (ανελκυστήρες), ΕΝΤΕΧΝΟΣ (εργολ. ΔΕΗ) και ΣΤΑΓΕΡ (ανελκυστήρες).

Να συμπαραταχθεί με το ΠΑΜΕ και να συμμετάσχει στην απεργία αποφάσισε ακόμα το Σωματείο ψυκτικών Μεσσηνίας, η Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων. Ακόμα αποφάσεις για την απεργία πήραν τα συνδικάτα: Εργαζομένων προνοιακών ιδρυμάτων Φλώρινας, Μετάλλου Θριασίου «Η ΜΑΣΙΝΑ», Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπάλληλων Δυτικής Αττικής, Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής,συνταξιούχων Ελευσίνας - Ασπροπύργου, Οικοδόμων Λαυρίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου.

Την ίδια στιγμή, καθημερινά αποκαλύπτεται ο ρόλος των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών. Ετσι, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο ΕΚ Ελευσίνας δε θέλησαν καν να συζητήσουν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για συμμετοχή στην απεργία. Οπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ, ο πρόεδρος (ΠΑΣΚΕ) του σωματείου εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο αρνήθηκε επανειλημμένα γραπτή πρότασή της για συνεδρίαση του ΔΣ και σύγκληση ΓΣ. Στο ΕΚ Κατερίνης, η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) αρνήθηκε να μπει σε ψηφοφορία πρόταση των ταξικών δυνάμεων, απαντώντας ότι... δε συζητούν πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία.

Κάλεσμα αντεπίθεσης και από την ΟΓΕ

«Γυναίκες ξεσηκωθείτε! Μας κήρυξαν πόλεμο ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα. Αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά ΤΩΡΑ χωρίς καμιά καθυστέρηση, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας θα είναι η ανεργία και η απειλή της, η μερική δουλειά μέχρι και τα 71 μας χρόνια. Βάζουν τέλος στην Κοινωνική Ασφάλιση» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, καλώντας τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να δουλέψουν για την επιτυχία της απεργίας, να «βουλιάξουν» τους τόπους των απεργιακών συγκεντρώσεων.

«Γυναίκες εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες, συνταξιούχες, η απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ για τις 17 Δεκέμβρη πρέπει να γίνει η ηχηρή αγωνιστική απάντηση σ' αυτή την επίθεση που δέχονται τα στοιχειώδη δικαιώματά μας. Εχουμε χρέος να συμβάλλουμε, από κάθε μετερίζι στην επιτυχία της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη», καταλήγει η Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ