Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΞΑΠΡΕΤ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Λουκέτο» στις 31 Δεκέμβρη

Σε πανεργατικό μέτωπο καλεί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Στο δρόμο της ανεργίας θα βρεθούν τις επόμενες μέρες οι 80 εργαζόμενοι του βαφείου υφασμάτων ΤΕΞΑΠΡΕΤ (πρώην Καράσσο) στη Θεσσαλονίκη, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι κλείνει το εργοστάσιο στις 31 του Δεκέμβρη.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην αρκεστούν στην αποζημίωση της απόλυσης και στην άποψη ότι «δε γίνεται τίποτα». Να σκεφτούν και να βγάλουν συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα πείρα τους.

«Οι εργαζόμενοι στα κλειστά εργοστάσια πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Με το δικό τους εργατικό μέτωπο, να απαιτήσουν ΑΜΕΣΑ μόνιμη σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα για όλους. ΑΜΕΣΑ μέτρα ανακούφισης των ανέργων με έκτακτη ενίσχυση. Οι εργαζόμενοι της ΤΕΞΑΠΡΕΤ, όπως και των άλλων βαφείων της Θεσσαλονίκης, να εμπιστευτούν την ταξική Ομοσπονδία του κλάδου και το ΠΑΜΕ που πρόκειται να πάρουν πρωτοβουλίες στο αμέσως επόμενο διάστημα», σημειώνει.

  • Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο πραγματοποιούν σήμερα στις 8 το πρωί οι εργαζόμενοι του βαφείου «K. M. ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ ΜΑΞΙΜ ΑΕ», που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και τρεις μήνες διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την άρνηση του υπουργείου Εργασίας να δώσει έκτακτο επίδομα 2.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις άμεσες υποχρεώσεις τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ