Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
Δεν περνά η τρομοκρατία

Στο τείχος της ταξικής αλληλεγγύης σκοντάφτουν οι μεθοδεύσεις, με τις οποίες η εργοδοσία προσπαθεί να εμποδίσει την ανάπτυξη δεσμών με το ΠΑΜΕ

Αμεση απάντηση πήρε χτες και η εργοδοσία στο Μεϊδάνη (φωτ.)
Αμεση απάντηση πήρε χτες και η εργοδοσία στο Μεϊδάνη (φωτ.)
Την ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία να μην τολμήσουν να πειράξουν απεργό, γιατί «θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους», έκαναν και χτες πράξη οι ταξικές δυνάμεις. Χτες το απόγευμα, με μια άμεση και δυναμική παρέμβαση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας δεκάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι «μετέφεραν» έξω και μέσα στην επιχείρηση ηλεκτρικών ειδών «Μεϊδάνης» στη Ν. Ιωνία την απόφασή τους να μην κάνουν βήμα πίσω από τον αγώνα τους μέχρι η εργοδοσία να ανακαλέσει την απόλυση εργαζόμενου που συμμετείχε στη μεγάλη απεργία στις 17 Δεκέμβρη. Την παραμονή της απεργίας, ο εργαζόμενος ενημέρωσε τον εργοδότη ότι θα πάρει μέρος στην απεργία και στις 18 Δεκέμβρη τον ενημέρωσαν ότι απολύεται.

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων υπογραμμίζει ότι απέναντι σε αυτήν την επίθεση «τώρα είναι πιο ανάγκη από ποτέ η συσπείρωση των εργαζομένων στα συνδικάτα, με δημιουργία σωματειακών επιτροπών, με έκφραση αλληλεγγύης εκεί που γίνονται απολύσεις». Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος καταδικάζει «τις προδοτικές και απεργοσπαστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που είναι από τα πιο βασικά εμπόδια στην οργάνωση και στην ανάπτυξη της πάλης», καλώντας ταυτόχρονα σε έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους που απήργησαν και δέχονται πολύμορφες διώξεις και απολύσεις. Τέτοιες πιέσεις εκφράστηκαν και στην Πάτρα, όπου δύο σερβιτόρες σε καφετέρια απολύθηκαν, επειδή συμμετείχαν στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη.

Παλικαρίσια απάντηση εισπράττει η επιχείρηση τρομοκράτησης εργοδοσίας και κυβέρνησης και από εργαζόμενους σε διάφορους τομείς του Δημοσίου. «Είχαμε χρέος να συμμετέχουμε στην απεργία μπροστά και ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας», είναι το μήνυμα που στέλνουν τις τελευταίες μέρες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα που δέχονται κλήσεις σε απολογία για τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη.

Το ρόλο του συνεργού που παίζουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σ' αυτή την επιχείρηση τρομοκράτησης αναδεικνύει και η πείρα των εργαζομένων στη Ζάκυνθο. Ετσι, μετά την απεργοσπασία στην οποία πρωτοστάτησαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νησί, χτες, ο πρόεδρος του ταξικού Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, Τάκης Στρούζας δέχτηκε κλήση για προκαταρκτική εξέταση για παράβαση των άρθρων που αφορούν τη «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και «παράνομης βίας». Ο συνδικαλιστής του ΕΚ πρωτοστάτησε στη μάχη της απεργιακής περιφρούρησης, όταν π.χ. στα ΕΛΤΑ στελέχη της ΠΑΣΚΕ έσπευσαν πρώτοι να πάνε στη δουλειά, φτάνοντας στο σημείο να καλέσουν την αστυνομία αλλά και να καταθέσουν μήνυση κατά του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Τάκη Στρούζα και 40 ακόμα απεργών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ