Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ
Βαρέλι δίχως πάτο το απεργοσπαστικό τους έργο

Σταματημό δεν έχουν οι καταγγελίες για τον υπονομευτικό ρόλο που οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού έπαιξαν και στη μάχη της μεγάλης απεργίας που έγινε στις 17 Δεκέμβρη. Οι καταγγελίες εργαζομένων και συνδικαλιστών που καθημερινά αυξάνονται αναδεικνύουν με χαρακτηριστικό τρόπο το έργο που έχουν αναλάβει ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΑΠ). Οπως καταγγέλλουν στον «Ριζοσπάστη» εκπαιδευτικοί από την περιοχή της Αττικής:

  • Στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», στο Μενίδι, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έβγαλαν ανακοίνωση, με την οποία «καταδίκαζαν» ανοιχτά την απόφαση του σωματείου να συμμετάσχει στην απεργία.
  • Στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» (Μεσόγεια - Λαυρεωτική), η ΠΑΣΚΕ που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη διοίκηση όταν άρχισε να εκφράζεται από δασκάλους της περιοχής μεγάλη δυναμική ώστε να συμμετέχουν στην απεργία έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση για να ενημερώσει ότι ...δεν υπάρχει απεργία.
  • Σε Ανω Λιόσια, Ζεφύρι, Φυλή, η Γενική Συνέλευση της τοπικής ΕΛΜΕ αποφάσισε 3ωρη στάση εργασίας, η οποία, συμπληρώνοντας την απόφαση της ΟΛΜΕ, ισοδυναμούσε με απόφαση για 24ωρη απεργία. Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΛΜΕ (απόλυτη πλειοψηφία έχουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των αριστεριστών) αρνήθηκαν να υιοθετήσουν την απόφαση της συνέλευσης, προσπαθώντας να κουρελιάσουν την απόφαση των ίδιων των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θριασίου καταγγέλλει ότι η δημοτική αρχή Ελευσίνας (ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ) «σε ρόλο απεργοσπαστικού μηχανισμού προχωρά στη μη αναγνώριση της απεργίας και χαρακτηρίζει τους απεργούς ως απόντες από τη δουλειά τους». Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή έδωσε εντολή την ημέρα της απεργίας ώστε στις καρτέλες προσωπικού να γραφτούν οι εργαζόμενοι ως απόντες. Το Σωματείο υπενθυμίζει ότι η ενέργεια αυτή ήρθε μετά την ανακοίνωση των συνδικαλιστών ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ που καλούσαν τους εργαζόμενους σε ανοιχτή απεργοσπασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ