Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Απέκλεισαν συμβολικά ΟΑΕΔ και ΣΕΠΕ

Σε συμβολική για δύο περίπου ώρες κατάληψη του ΟΑΕΔ και της Επιθεώρησης Εργασίας προχώρησαν χτες το πρωί οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας με πρωτοβουλία του ταξικού τους κλαδικού σωματείου διεκδικώντας την άμεση και πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων που οφείλουν οι μεγαλοξενοδόχοι 10 ξενοδοχείων σε 800 περίπου εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση για τα αδιέξοδα που προκαλεί η ασυδοσία των μεγαλοξενοδόχων. Θυμίζουμε ότι στα ξενοδοχεία «MIRAMARE», «ABIENDE», «GELINA», «ALBADROS», «AHILLEAS», «ERMONES GOLF», «SIDARI VILLAGE,» «MARAMONDE» οφείλονται δεδουλευμένα μηνών που αφορούν τους μήνες Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, είτε άδεια και επίδομα αδείας. Στο «IONIA PRINCE» οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Μάη. Στο «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ», το «MARAMONTE» και το «ALBANTROS» η εργοδοσία δεν κατέβαλε ούτε το χριστουγεννιάτικο δώρο, η ημερομηνία καταβολής του οποίου ήταν μέχρι προχτές.

Οι 150 περίπου εργαζόμενοι των τριών αυτών ξενοδοχείων υπέβαλαν στην Επιθεώρηση Εργασίας μήνυση σε βάρος της εργοδοσίας για την παραβίαση των ημερομηνιών καταβολής του δώρου. Η αυτόφωρη διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί ενδεχόμενα να καθυστερήσει καθώς υπάρχει μόνος ένας αρμόδιος υπάλληλος του παραπάνω ελεγκτικού μηχανισμού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ