Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τη συνεδρίασή της

Το αυξανόμενο κύρος του ΠΑΜΕ κατέγραψε και η σύσκεψη που έγινε στην Κέρκυρα

Η ανάδειξη και αξιοποίηση της πείρας από την πρόσφατη απεργιακή αναμέτρηση κυριαρχεί στις συνδιασκέψεις των τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ που συνεχίζονται, ενόψει της συνεδρίασης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ στις 9 Γενάρη.

Η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος που συνδέεται με την ανάπτυξη της πάλης σε γραμμή σύγκρουσης και ρήξης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό βρέθηκε στο επίκεντρο και της σύσκεψης που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Κέρκυρα. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από χώρους, όπου τώρα απλώνεται η παρέμβαση του ΠΑΜΕ όπως τους ναυτεργάτες, τα stage, την ιδιωτική υγεία, τα τουριστικά γραφεία, αποτυπώνοντας το διευρυνόμενο κύρος και την απήχηση που συναντά το ΠΑΜΕ δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή του. Αναδείχθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για παραπέρα ενίσχυση και δυνάμωμα του ταξικού πόλου συσπείρωσης, μεταφέρθηκε η εμπειρία από την πλούσια δράση που ανέπτυξε το ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, για την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, την καταστρατήγηση ωραρίων και συμβάσεων, τις απολύσεις από τους μεγαλοξενοδόχους και όχι μόνο.

Αναδείχθηκαν, ακόμα, πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν για τη δημόσια και δωρεάν υγεία, αναδεικνύοντας π.χ. την ανάγκη δημιουργίας νέου νοσοκομείου στην Κέρκυρα, για την ειρήνη όπως ήταν το αντιιμπεριαλιστικο συλλαλητήριο ενάντια στην πρόσφατη Σύνοδο του ΟΑΣΕ, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος κόντρα στο μπαράζ συλλήψεων και την αστυνομοκρατία που εκφράστηκαν για την υπόθεση κατασκευής ΧΥΤΑ σε Λευκίμμη και Τεμπλόνι, η προβολή και ανάδειξη της κοινής δράσης με τους αγρότες και τους ΕΒΕ κ.α.

Αποτέλεσμα αυτής της επίμονης αγωνιστικής δράσης ήταν και η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Είναι χαρακτηριστικό πως το 1998 ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση στο ΔΣ είχαν 7 έδρες στο ΔΣ και η ΔΑΣ μόλις 2. Σήμερα, οι αντιπρόσωποι στο ΕΚΚ είναι 5-4 αντίστοιχα. Η ολομέλεια ολοκληρώθηκε με την εκλογή 25μελούς γραμματείας με εργαζόμενους διαφόρων κλάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ