Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Εμπρηστικές δηλώσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Για αποστολή δυνάμεων ανταρτών από το Πακιστάν στο Αφγανιστάν, μίλησε χτες ένας από τους ηγέτες των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, με στόχο την «αποτελεσματική» αντιμετώπιση των ενισχύσεων των κατοχικών στρατευμάτων, που θα ξεκινήσουν να συσσωρεύονται στη χώρα από το 2010, μετά τις εξαγγελίες τόσο του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, όσο και του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φον Ράσμουσεν, για αύξηση των στρατευμάτων κατοχής, κατά 40.000 και πλέον στρατιώτες.

Δηλώσεις που επιβεβαιώνουν τους κατοχικούς ισχυρισμούς, περί εκπαίδευσης ανταρτών στο Πακιστάν και ενισχύουν την ψευδή επιχειρηματολογία που στηρίζει τόσο την ενίσχυση και κλιμάκωση της κατοχής στο Αφγανιστάν, όσο και την επέκταση του πολέμου στο Πακιστάν. Ο Ρεχμάν, ηγέτης των Ταλιμπάν στο Νότιο Ουαζιριστάν, ισχυρίστηκε ότι χιλιάδες αντάρτες έχουν σταλεί στο Αφγανιστάν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενισχύσεις της κατοχής, επαναβεβαιώνοντας ότι στην ουσία «αντάρτες», κυβερνητικός στρατός και κατοχικές δυνάμεις αλληλοκαλύπτονται, παρέχοντας άλλοθι η μία πλευρά στην άλλη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο εις βάρος των λαών των δύο χωρών και όχι μόνο.

Την ίδια στιγμή οι Ταλιμπάν συνεχίζουν το «έργο» καταστροφής σχολείων στο Πακιστάν, καταστρέφοντας ακόμα ένα σχολείο θηλέων. Στο Αφγανιστάν, συνεχίζεται η τρομοκρατία με θύματα ακόμα και πολιτικούς, καθώς αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον γερουσιαστή Μοχάμαντ Γιουνούς, που δεν ακινητοποίησε το αυτοκίνητό του για έλεγχο, το βράδυ της Τρίτης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ