Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων σε χώρους δουλειάς

Φωτογραφία αρχείου απο απεργία των εργαζομένων στην χαλυβουργία στην Βενεζουέλα
Φωτογραφία αρχείου απο απεργία των εργαζομένων στην χαλυβουργία στην Βενεζουέλα
Το ΚΚ Βενεζουέλας καταγγέλλει τις σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Μπανάνας στο Γιαρακούι από την πλευρά των εργοδοτών και του κρατικού μηχανισμού στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Οσκαρ Φιγκέρα, ο οποίος παραβρέθηκε πρόσφατα σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, σημείωσε ότι οι 400 εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία εδώ και 58 μέρες αντιδρώντας στην άρνηση της εργοδοσίας να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης. Ο Φιγκέρα κατήγγειλε τους κρατικούς φορείς (υπουργείο Εργασίας, Επιθεώρηση Εργασίας, δικαστική αρχή της συγκεκριμένης περιοχής και τον συνήγορο του πολίτη) ότι με τη στάση τους στηρίζουν την εργοδοσία που καταπατά απροκάλυπτα τα εργατικά δικαιώματα.

Επίσης, το ΚΚ Βενεζουέλας κατήγγειλε και τις τοπικές δημοτικές αρχές καθώς και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που και αυτοί ασκούν πιέσεις για να καμφθεί ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων. Καταλήγοντας ζητάει παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, παραίτηση των εποπτικών οργάνων και ταυτόχρονα καλεί τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας να δεχθεί επιτροπή των εργαζομένων για να ενημερωθεί για την κατάσταση στην επιχείρηση, κατάσταση που παρατηρείται και σε άλλους χώρους δουλειάς.

  • Την άμεση έκδοση του τραπεζίτη Ελίγκιο Σεντένιο, ο οποίος κρατείται στο Μαϊάμι, ζητά η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νικολάς Μαδούρο, που κάλεσε επίσης τις ΗΠΑ να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο και να συνεργαστούν με την Ιντερπόλ. Οι δηλώσεις του Μαδούρο αφορούν στις πληροφορίες ότι ενδεχομένως οι ΗΠΑ θα παράσχουν πολιτικό άσυλο στον πρώην πρόεδρο της «Bolivar» και «Canarias», ο οποίος διώκεται στη Βενεζουέλα για διαφθορά και ο οποίος διέφυγε στις ΗΠΑ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ